Høstsuppe servert med parmesanstenger


Nå bugner det av ferske rotgrønnsaker 🍂
Lag en varmende, sunn og god suppe med høstens grønnsaker.

Jeg hadde igjen masse grønnsaker etter gårsdagens middag med lammeskanker 🍂

Bruk de grønnsakene du selv liker og rydd opp i grønnsakskuffen før du drar og handler. 
Du kan selvfølgelig tilsette pølse, kylling eller kjøttrester hvis du ønsker det.

Serveres med nystekte ostestenger av butterdeig 🌿
Oppskrift 👉 her !


Grønnsakssuppen inneholder ingefær.

Ingefær er roten til alt godt 🌿
Krydderplanten, som har vært dyrket i flere tusen år i Asia, har lenge blitt brukt som legemiddel.
Hjelper mot kvalme, forkjølelse, reisesyke og influensa. Ingefær skal også ha betennelsesdempende effekter og derfor skal den være bra mot giktsmerter. Men, da tror jeg du skal spise en del altså.

Ingefær gir suppen ett ekstra kikk !
Når den varmebehandles, sammen med annen mat, så forsvinner den kraftige aromaen. 
Smaken rundere og enda mer aromatisk.


Du trenger til 6-8 porsjoner:
  • 1 stk gul løk
  • 3 stk vårløk 
  • 2-3 ss revet ingefær
  • 5 gulrøtter
  • 100 g sellerirot
  • 100 g søtpotet
  • 2 stenger stangselleri 
  • 200 g kålrot
  • 4 poteter
  • 3 terninger grønnsaksbuljong
  • 15 dl vann
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Del opp grønnsakene og poteter i passende biter og legg dem i en kjele.
  2. Grovhakk løk, skjær vårløk i tynne ringer og finhakk/riv ingefær, og legg det i kjelen.
  3. Hell over vann, så det dekker grønnsakene og knuste buljongterninger.
  4. Kok opp og la suppen småkoke under lokk i 20 minutter eller til grønnsakene er møre.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Serveres med nystekte parmesanstenger.
Tips:
Bruker du fersk sellerirot med bladene på kan du vaske og legge noen kvister i suppen.
Tas ut før suppen serveres.

Suppen kan fryses. Frys den ned i passelige porsjoner, så har du enkel mat når dagene blir for korte.

Tilsett rester av kjøtt, pølser, kylling og/eller fullkornspasta eller ferdige vegetarprodukter når du varmer den opp igjen, så får du en solid middag 🍂

Noen vil kanskje påstå at det er for mye salt i denne suppen, men.. 
"Det har blitt utarbeidet offisielle mål for saltinnholdet i rundt 100 forskjellige matvarekategorier.
For alle buljong-produkter er målet 0,8 g salt per 100 g produkt.
Alle Maggi buljonger og fonder har redusert saltinnholdet, og ligger nå under saltmålet".

Ingredienser

Grønnsaker og ingefær 

Knus buljongterninger

Grønnsakssuppe 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF