}); Edels Mat & Vin: Bruschetta med kantareller & parmesan ♫♪ Google+

fredag 17. september 2021

Bruschetta med kantareller & parmesan ♫♪


Her er oppskrift på en nydelig smaksbombe, som passer ypperlig til forrett ♫♪
Den kan også nytes til kveldskos foran peisen 🍂

Herlig sprøtt brød, nydelige kantareller i kremet saus med parmesan !
Spis & Nyt ♫♪


Dagens vin :
Squealing Pig Pinot Noir 2020 🐖🍷

Kirsebær og solbær eller bringebær og blåbær ???
På hjemmesiden til vinprodusenten står det at det er preg av kirsebær og solbær - og i oversikten fra vinmonopolet, bringebær og blåbær.
Hva mener du ? - Kjør debatt 😊

Her tror jeg vinmonopolet er litt på 'bærtur' 😅 
Det både lukter og smaker solbær, samt at du kjenner smaken av kirsebær.

Vinen er lett og god 🍷
Den kan gjerne drikkes litt avkjølt på terrassen en varm sommerkveld.
Enkelte rødviner smaker faktisk veldig godt når den er kald.


Du trenger:
  • 2 stk baguetter eller annet godt brød
  • 1-2 ss olje
  • 1 liten gul løk
  • 2 ts revet hvitløk
  • 400 g kantareller
  • 2 dl fløte
  • 1-2 ts sennep
  • 1/2 ss finhakket timian
  • 1 dl revet parmesan
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Rens og børst kantareller og stek dem i bittelitt olje. Når soppen stekes vil det dampe ut en mengde vann, la soppen steke til alt vannet er dampet bort.
  2. Krydre godt med salt og pepper.
  3. Tilsett hakket løk og hvitløk og stek videre til løken er gyllen.
  4. Tilsett fløte, timian og sennep. La det småkoke i ca. 10 minutter, til det meste av fløten er kokt inn. Nå kan du sette den til side, hvis du ikke skal servere den med en gang. Varmes opp rett før servering.
  5. Rør inn revet parmesan og smak til med salt, pepper og sennep.
  6. Skjær baguetten i ca. 2 cm tykke skiver.
  7. Varm opp en stekepanne med olje -og stek brødet på begge sider til det begynner å få farge. Eller enda enklere, rist dem i brødristeren. 
  8. Legg brødet på tallerkener og legg på kantarellstuingen.

Ingredienser 

Kantareller 🍄

Skogens gull 🍄
Den svært smaksrike kantarellen er en av naturens virkelige delikatesser, og omtales blant annet som 'skogens gull'. Kantarell vokser vilt over det meste i Norge, men trives best i eldre granskog og bjørkeskog.  Norsk kantarell er, som regel tilgjengelig fra juli og frem til oktober.

Bruschetta er en matrett fra Italia. Den består av grillede eller stekte biter av brød eller baguett. Den opprinnelige bruschettaen ble stekt med påsmurt olivenolje, hvitløk og ett saltdryss -og var en måte å bruke opp gammelt brød på. 
Bruschette er faktisk tradisjonell italiensk fattigmannskost.




Squealing Pig Pinot Noir 2020
Lett, frisk og saftig rødvin.
Saftig med god friskhet og litt fasthet, preg av kirsebær og solbær, litt lakris, urt og krydder.


Bare de beste utvalgte druene fra Central Otago og Marlborough gikk inn i denne fruktige vinen, med en smak full av maraschino (maraschino er kirsebærlikør) -kirsebær og solbær, innrammet av ristet eik. Lag med delikat tannin skaper en overdådig tekstur, som flyter til en langvarig finish.

Squealing Pig is a tale about a pig who wanted more from life. Keen on wine, but not a fan of the boar, he went on an adventure to Marlborough and Central Otago seeking out Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir and Rosé wines with a difference


  • VaretypeRødvin
  • Varenummer13228801
  • LuktUng og fokusert aroma preget av ferske røde og mørke bær, grønn urt, litt trekrydder og blomst.
  • SmakSaftig med god friskhet og litt fasthet, preg av bringebær, blåbær, litt lakris, urt og krydder.
  • FargeDyp rødblå.
  • ProdusentSquealing Pig Wines
  • Årgang*2020
    * Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distriktNew Zealand, Central Otago, Øvrige
  • MetodeLagret 6 md på brukte franske fat.
  • InneholderSulfitt
  • Miljøsertifisert produksjonSustainable Winegrowing New Zealand
  • EmballasjetypeGlass, Klimasmart
  • KorktypeSkrukapsel
  • UtvalgBasisutvalget
  • Butikkategori3
  • GrossistTreasury Wine Estates Norway A
  • TransportørSkanlog AS
Pinot noir er en blå vindrue 🍇
Pinot noir kommer opprinnelig fra Burgunderdistriktet i Frankrike.
Den benyttes først og fremst i produksjon av rødvin, men finnes også i utvalgte hvit -og roseviner. Du finner ofte druen i musserende viner, ikke minst i champagne siden den er fruktig, har god syre og inneholder relativt lite tanniner.

Når stua blir øvingslokale ♫♪ Sånn går no dagan.... 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar