18 september 2021

Ovnsbakt biffgryte med poteter !



Herlig ovnsrett med mørt biffkjøtt og gylne poteter ♫♪
Alt i en form - enkelt og greit !

Du kan selvsagt bruke ferdige biffstrimler, men jeg synes kvaliteten på dem er litt ymse 😏

Bruk en vid ildfast form, så du får plass til masse poteter. 
Formen jeg brukte i dag hadde en litt for liten diameter, men den smakte smaskens !

✔ Forbered ovnsretten klar til steking 
✔ Rydd opp på kjøkkenet
✔ Sett biffgryta i stekeovn 
✔ Fyll opp glasset med godt drikke 
✔ Søk opp Paper Crown eller hør dem her 👉 Spotify ♫♪
✔ Len deg tilbake i godstolen
✔ Gled deg til ett godt måltid 🍂

Det er første gang jeg smaker vin fra 👉 Wynns Coonawarra Estate

Wynns Black Label Coonawarra Cabernet Sauvignon 2018 🍷

Wynns Black Label Cabernet er et ekte ikon for australsk vin.
Den ble første gang produsert i 1954.

🍂🍂
Coonawarra er Australias mest berømte vindistrikt.
Noe man ikke skulle tro da John Riddoch satte de første vinstokkene med Shiraz i 1891.Han kalte gården sin Chateau Comaum og vinen ble først og fremst brukt til å destillere brennevin. De som egentlig «skapte» Coonawarra er David Wynn og Bill Redman.

Brødrene David og Samuel Wynn kjøpte Chateau Comaum etter at Samuel Wynn hadde sett at jorden egnet seg til å dyrke Cabernet Sauvignon. De døpte om gården til Wynns og med David Wynns fantastiske kunnskaper endret han, ikke bare vinindustrien i Coonawarra, men i hele Australia. I dag så er det Treasury Wine Estates som eier og drifter Wynns. Og vinmakerne er de smått legendariske Sue Hodder og Sarah Pidgeon.

Drua er Cabernet Sauvignon. Mørkerød farge med et bitte lite lilla skjær. Meget bra duft av solbær med små hint av blomst og fat. Meget god fylde med en lekker munnfølelse. God fruktighet og en perfekt syre og sødme. Bra tannin. Lever opp til duften med sine mørke bær. Lang og god ettersmak. 
( Ref: Godt drikke )


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g ytrefilet av storfe
  • Stekesmør/olje
  • 100 g aspargesbønner
  • 1 rød paprika
  • 1/2-1 rødløk
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2-3 ss soyasaus
  • 2 dl vann
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss hvetemel
  • Poteter
  • Smeltet smør
Sånn gjør du:
  1. Skrell og del potetene i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin. Legg potetskivene i kaldt vann.
  2. Skjær kjøttet i strimler og brun kjøttet raskt, litt og litt omgangen i en varm stekepanne med smør eller olje. Legg kjøttet over i en ildfast form.
  3. Del paprika i korte strimler og grovhakk løken.
  4. Skjær av endene på aspargesbønnene og del dem i to.
  5. Bland grønnsakene med kjøttet og krydre med salt, pepper og soyasaus.
  6. Rist ut hvetemelet i vann og fløte, og hell det over i formen.
  7. Bland alt godt sammen.
  8. Smak til sausen med mer soyasaus, salt og pepper, hvis nødvendig.
  9. Tørk godt av potetene på ett rent kjøkkenhåndkle.
  10. Legg poteter i tynne skiver på toppen. Krydre med salt og pepper.
  11. Pensle potetskivene med smeltet smør.
  12. Stek i stekeovn på 225°C i ca. 35 minutter eller til potetene er gylne.
Ingredienser

Poteter

Aspargesbønner

Grønnsaker

Legg på poteter 

Klar til steking

Wynns Black Label Coonawarra Cabernet Sauvignon 2018
  • ALKOHOLPROSENT13.7%
  • SYRE6,4 g/l
  • SUKKER<3 g/l

  • VaretypeRødvin
  • Varenummer5229201
  • LuktAroma av mørke bær, oliven og krydder med florale toner.
  • SmakFyldig og balansert med fine tanniner og god lengde.
  • FargeDyp lilla.
  • ProdusentWynn's Coonawarra Est.
  • Årgang*2018
  • Land, distriktAustralia, South Australia, Coonawarra
  • MetodeLagret 14 md. på franske fat. (82% brukte og 18 % nye.)
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeSkrukapsel
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistTreasury Wine Estates Norway A
  • TransportørSkanlog AS
Nyt kvelden🍂

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF