26 september 2021

Ukemeny - ' Hærta ta hørt ' !!

Her går det unna, på fredag er det 1. oktober 🍂

Selv om vi tviholder på 'sommerfølelsen' på Stortorget i Hamar 🍂 

Rundt påsketider 2022 åpner EGON ny restaurant i Torghjørnet (det brune bygget på bildet under)Dette vil bli en flott Egon med en fantastisk uteservering, som kommer til å bli en oase på torget !

For å få en enklere flyt på uka er det veldig praktisk med en ukemeny, så slipper du å tenke på hva du du skal ha til middag hver dag.

Det hjelper også på lommeboken, når du ikke trenger å dra i butikken så ofte !

Håper du finner noe som frister 🍂
Link til oppskriften finner du i navnet på retten.
 

Mandag

Kremet kyllingsalat med pasta

Mettende og smakfull, skikkelig kosemat.
Salaten kan oppbevares i kjøleskapet ett par dager, så ikke vær redd for rester.

✔  Perfekt lunch, på jobb eller skole.
✔  Nydelig kveldskos. 


Tirsdag

Minner litt om tomatbasert bacalao, men med fløte får den en mild og rund smak.
Smaker helt nydelig 🍅

Serveres med ris, pasta eller poteter.

Husk at du må vanne ut klippfisken ett døgn, hvis du ikke bruker ferdig utvannet klippfisk.


Onsdag

Heston Marc Blumenthalm født i 1966 (bra årgang der altså) er en britisk kjendis kokk.
Han er kjent for molekylær gastronomi og eksperimenterer kontinuerlig med nye koketeknikker.

Ekte Hestonburger blir servert med Heston-ost, Heston-dressing, salat, tomat, løk og sylteagurk 🍅

Hamburgeren blir ekstra god med myke og saftige Brioche hamburgerbrød 🍔
Som tilbehør serverer jeg sprø og smakfulle parmesan frites ♫♪


Torsdag

Kjempereker, tigerreker, kongereker - kjært barn har mange navn, blir også blir kalt scampi ! 

Her får du oppskriften på en rask, smakfull og god wok, med friske asiatiske smaker og salt peanøttsaus. 
Søtt, salt, syrlig & spicy 


Fredag 

Chili con carne betyr chili med kjøtt !
Her har jeg byttet ut storfekjøtt, som retten opprinnelig inneholder, med kjøttdeig av elg.
Du kan selvsagt bruke kjøttdeig av storfe eller karbonadedeig.
Gryta får en god varmende fyldig smak når man tilsetter kanel og mørk sjokolade 🍂


Server retten med guacamole og lettrømme, i tillegg til hva du måtte ønske av godt brød, tortillachips, ris eller pasta 🍅


Lørdag

Herlig varmende nydelig gryte !
Gryta er full av smak da den består av chili, paprika, masse krydder og øl 🍺

Server gryta med hva du måtte ønske av poteter, ris eller pasta, grønnsaker eller salat.

Jeg tilsatte aspargesbønner, gulrøtter og champignon i kjelen når det gjenstod en time
og serverte retten med fløtegratinerte poteter og tyttebær 🌿

Retten kan tilberedes i slowcooker, trykkoker eller vanlig kjele !


Søndag
Servert med jasminris, syrlig agurk & fennikelsalat og soyasmør 🍋🌿

Du kan bruke laks i stedet for ørret.
Ørret er ikke like fet, som laks og har derfor en mildere smak.

Mange sier, 'jeg er ikke særlig begeistret for fisk, men jeg spiser litt laks' 🐟
Da har de tydeligvis ikke spist fjordørret 😅


Ukens dessert / kake

Gulrotkake er bare så godt- og nå er tiden inne for gode, nyhøstet norske gulrøtter !

Den kan jo selvfølgelig skjæres i porsjonsbiter, men det er enda mer praktisk med muffins !
Frys dem gjerne ned, så kan du ta opp så mange som du ønsker.


Lag en fin uke 🍂💚
Kinodate med barnebarnet 💛

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF