Kjempereker, tigerreker, kongereker - kjært barn har mange navn, blir også blir kalt scampi ! Scampi er egentlig ett fellesord, som brukes i Norge om sjøkreps, kjempereker og hummerhaler.
Her får du oppskriften på en rask, smakfull og god wok, med friske asiatiske smaker og salt peanøttsaus.
Du trenger til 4 porsjoner:
- Rapsolje
- 1 rødløk
- 1/2 squash
- 1 rød paprika
- 2 ss red curry paste
- 3 dl kokosmelk
- 3 ss peanøttsmør
- 1 ss soyasaus
- 200 g tigerreker
- 100 g risnudler
- 1 lime
- Koriander
- Peanøtter
- Kok/trekk nudler etter anvisning på pakken. Nudlene jeg brukte skal trekke i 3 minutter. Sil av vannet og skyll den i kaldt vann. Du kan dele dem opp litt, så blir retten litt enklere å spise.
- Skjær grønnsaker i biter.
- Varm opp olje i en wok eller stekepanne.
- Stek grønnsakene raskt før du legger dem til side.
- Fres deretter curry paste i litt olje og hell over kokosmelken, jeg brukte lett kokosmelk.
- Tilsett noen spiseskjeer med peanøttsmør og rør inn.
- Legg grønnsakene tilbake i pannen, sammen med ferdigkokte tigerreker. (Bruker du rå tigerreker må de vaskes, skrelles og tarmen fjernes, før du steker dem noen minutter til de skifter farge til rosa) nudler og soyasaus.
- Stek videre til grønnsaker og tigerreker er gjennomvarme.
- Press over litt lime ved servering og dryss over hakket koriander og peanøtter.
Ingredienser ! |
Bildet finner du også på Instagram , følg meg gjerne !! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar