Wok med tigerreker & peanøttsaus ♫♪


Kjempereker, tigerreker, kongereker - kjært barn har mange navn, blir også blir kalt scampi !  Scampi er egentlig ett fellesord, som brukes i Norge om sjøkreps, kjempereker og hummerhaler.

Her får du oppskriften på en rask, smakfull og god wok, med friske asiatiske smaker og salt peanøttsaus. 
Søtt, salt, syrlig & spicy 🌿


Du trenger til 4 porsjoner:
  • Rapsolje
  • 1 rødløk
  • 1/2 squash
  • 1 rød paprika
  • 2 ss red curry paste
  • 3 dl kokosmelk
  • 3 ss peanøttsmør
  • 1 ss soyasaus
  • 200 g tigerreker
  • 100 g risnudler
  • 1 lime
  • Koriander
  • Peanøtter
Sånn gjør du:
  1. Kok/trekk nudler etter anvisning på pakken. Nudlene jeg brukte skal trekke i 3 minutter. Sil av vannet og skyll den i kaldt vann. Du kan dele dem opp litt, så blir retten litt enklere å spise.
  2. Skjær grønnsaker i biter.
  3. Varm opp olje i en wok eller stekepanne. 
  4. Stek grønnsakene raskt før du legger dem til side. 
  5. Fres deretter curry paste i litt olje og hell over kokosmelken, jeg brukte lett kokosmelk.
  6. Tilsett noen spiseskjeer med peanøttsmør og rør inn. 
  7. Legg grønnsakene tilbake i pannen, sammen med ferdigkokte tigerreker. (Bruker du rå tigerreker må de vaskes, skrelles og tarmen fjernes, før du steker dem noen minutter til de skifter farge til rosa) nudler og soyasaus.
  8. Stek videre til grønnsaker og tigerreker er gjennomvarme. 
  9. Press over litt lime ved servering og dryss over hakket koriander og peanøtter.

Ingredienser !
Bildet finner du også på Instagram , følg meg gjerne !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF