Kjempereker, tigerreker, kongereker - kjært barn har mange navn, blir også blir kalt scampi !
Scampi er egentlig ett fellesord, som brukes i Norge om sjøkreps, kjempereker og hummerhaler.
I dag brukte jeg ferdig kokte scampi i en fantastisk, smakfull, kremet pastasalat !
Perfekt, nydelig kosemat ♥
Pastasalaten bør oppbevares i kjøleskap, med temperatur på 2-4 grader og spises i løpet av 2 dager.
Pastasalaten kan gjerne serveres med godt brød, ett dryss friske urter og en lime båt.
Pastasalaten bør oppbevares i kjøleskap, med temperatur på 2-4 grader og spises i løpet av 2 dager.
Pastasalaten kan gjerne serveres med godt brød, ett dryss friske urter og en lime båt.
Du trenger til 6 porsjoner:
Sånn gjør du:
- 250 g ukokt pasta
- 500 g ferdig kokte kjempereker
- 1 liten boks mais
- 1/2 agurk
- 1/4 isbergsalat
- 1/2-1 rødløk
- 1 rød paprika
- 1 gul eller orange paprika
- 1 fast eple
- Friske urter, koriander og dill passer godt til denne salaten
- Lime
- Godt brød
- Lag først dressingen og sett den i kjøleskapet, så smakene får satt seg litt.
- Stek kjempereker, hvis du ikke bruker ferdig kokte.
- Kok pasta al'dente etter anvisning på pakken, sil av vannet og skyll pastaen i kaldt vann, så den ikke fester seg sammen. Avkjøles.
- Skjær salaten i biter.
- Sil kraften godt av maisen.
- Skjær agurk i biter, fjern den bløte remsen i midten.
- Finhakk rødløk.
- Skjær paprika og eple i terninger.
- Bland alt forsiktig sammen og vend inn dressingen.
- Frisk koriander på toppen er alltid godt -og litt dill ♥
- 1 boks creme fraiche lett
- 1 pose/165 g majones
- 2 ss rød pesto
- 2 ss chillisaus
- 2 ts soyasaus
- 1/2 ts pepper
- 1 ts paprikapulver
- 1/2 ts salt
- 1 ss sitronsaft
Bland godt sammen alle ingrediensene og sett den i kjøleskapet.
Tips:
Du kan selvfølgelig bruke rå tinte kjempereker/scampi, hvordan de skal renses kan du lese litt om her. De skal stekes raskt i varm panne med litt olje på begge sider, til de skifter farge til rosa. Ikke stek dem for lenge, da blir de fort litt seige. Avkjøles før du legger dem i salaten.
Dressing ! |
Klar til montering ! |
Klar til servering ! |
Servert med hvitløksbrød ! |
Spis & Nyt ! |
Tips:
Du kan selvfølgelig bruke rå tinte kjempereker/scampi, hvordan de skal renses kan du lese litt om her. De skal stekes raskt i varm panne med litt olje på begge sider, til de skifter farge til rosa. Ikke stek dem for lenge, da blir de fort litt seige. Avkjøles før du legger dem i salaten.
Ingredienser ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar