Kaken er inspirert av den vanlige firkløverkaken, som var veldig populær på 90-tallet.
Har byttet ut litt av det vanlige sukkeret med brun farin og lagt til litt chili. Det er ikke ofte jeg eksperimenterer med kaker, men den ble faktisk veldig smakfull og har en nydelig konsistens.Luftig og saftig sjokoladekake med brunt sukker og ett sting av chili.
Pyntet med kandisert nellik ♡ღ
Sjokoladekake:
- 5 egg
- 100 g brun farin
- 150 g sukker
- 135 g smør
- 135 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 100 g kokesjokolade
- 1-3 stk chili
- Skill eggehvite og eggeplommer.
- Pisk eggehviten stiv.
- Pisk hvitt sukker og eggeplommer godt.
- Smelt smøret –smelt kokesjokolade i smøret og rør inn brun farin.
- Tilsett smør og sjokolade i eggedosisen, tilsett mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør alt godt sammen. Bland inn 1-2 stk finhakket chili.
- Bland forsiktig inn eggehviten, bruk en slikkepott.
- Hell kakerøren i en godt smurt rund springform, 24-26Ø. Jeg brukte 24Ø.
- Dryss over 1 stk finhakket chili.
- Stek kaken på 180 grader i ca. 45 minutter. Dekk over med bakepapir, hvis den begynner og bli for mørk.
Krem:
- 1,5 dl fløte
- 25 g smeltet smør
- 1,5 dl sukker
- 120 g melkesjokolade
- Kok fløte, smør og sukker til det tykner. Ca. 15 minutter på lav varme.
- Tilsett sjokolade i biter og rør til sjokoladen smelter.
- Kremen og kaken må være kald før kremen tas på kaken!
Bruk blomster som er spiselige !
Visp eggehviten med en gaffel, ta ut den hinnen som er der.
Dypp blomstene i eggehvite og vend dem i sukker.
La dem tørke på bakepapir, bruker du tørkepapir eller en tallerken hvil de klistre seg fast.
Blomster smaker ikke så veldig godt altså, men morsom og fin pynt !
Under arbeid ! |
Stivpisket eggehvite og kakerøre |
Bland forsiktig eggehviten inn i røren, det tar litt tid altså ! |
Klar til steking ! |
Ferdig stekt ! |
Lager sjokoladekrem ! |
Kandisering av blomster ! |
Ingredienser + ett par chili til..... |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar