Lag gjerne syltet rødløk og tomatsalsa dagen før -eller noen dager i forveien.
Guacamolen er best ganske så nylaget, kan gjerne stå i kjøleskapet en times tid så smakene får satt seg.
I tillegg serveres biffsmørbrødet med frisk ruccola, cheddar og chips.
Smørbrød blir ikke bedre enn dette !
Dagens vin 🍷
Babcock Santa Barbara Pinot Noir 2013
- Godt brød
- Biff av entrecote, ytre- eller indrefilet
- Smør og olje
- Salt og pepper eller biffkrydder
- Cheddar
- Ruccola
- Syltet rødløk *
- Tomatsalsa *
- Guacamole *
- Chips
- Lag syltet rødløk. guacamole og tomatsalsa. Det kan du gjøre i god tid før maten skal serveres.
- Temperer og stek biffen, jeg brukte ytrefilet av storfe. Husk at den må hvile litt.
- Smør på smør, hvis du ønsker det på godt brød eller loff. Jeg brukte fine baguetter i dag.
- Legg på masse ruccola.
- Legg på syltet rødløk.
- Legg på cheddar i skiver.
- Legg på biff, skjært i skiver.
- Topp det hele med guacamole og tomatsalsa.
- Legg brød på toppen, hvis du ønsker det.
- Server en av verdens beste smørbrød med salt chips. Totenflak smaker digg, selv om den kommer "fra gærne sia ta Mjøsa" !
- Spis & Nyt ♫♪
Syltet rødløk kan brukes til nesten alt !
Den er rask og enkel å tilberede og kan oppbevares over lang tid i ett tett glass i kjøleskapet.
Den bør lages dagen før eller minimum 3 timer før servering.
Oppskrift finner du ⇾ her
Guacamole er en kald dippsaus, laget av avokado.
Smaksrik, preg av røde bær, urter og fat, litt varm ettersmak.
Smak:
Smaksrik, preg av røde bær, urter og fat, litt varm ettersmak.
Lukt:
Ørlite utviklet, preg av modne røde bær, urter og litt fat.
Farge:
Middels dyp rød.
Produsent:
Babcock Winery
Årgang:
2013
Land, distrikt, underdistrikt:
USA, California, Santa Barbara
Råstoff:
Pinot Noir 100%
Metode:
Fermentert på ståltank, delvis fatlagret i 12 md.
Alkoholprosent:
14.1%
Syre:
7,0 gram per liter
Sukker:
0,5 gram per liter
TIPS:
Oppskrift finner du ⇾ her
Guacamole er en kald dippsaus, laget av avokado.
- 2 avokado
- saften av ½ stk lime
- 1 ss finhakket vårløk
- 1/2 hakket rød chili
- 1 fedd hvitløk, most eller bruk en "dæsj" hvitløk på tube
- 1-2 ss hakket koriander
- Salt
- Pepper
- Del avokadoene i to, ta ut fruktkjøttet med en spiseskje, ta vare på steinen.
- Mos avocadokjøttet med en gaffel og bland inn de øvrige ingrediensene.
- Tilsett litt hakket koriander.
- Smak til med salt og pepper.
- Legg avokadosteinen i guacamolen, da beholder den sin fine grønnfarge.
- Dekk til med plast og oppbevar den i kjøleskapet, til den skal serveres.
- 0,5 rødløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 0,5 ss flytende honning
- 400 g grovhakkede tomater, hermetiserte
- 1 ss limesaft
- Salt og pepper
- Koriander
- Finhakk rødløk og hvitløk (eller bruk hvitløk på tube).
- Del chili på langs og fjern frøene. Finhakkes.
- Ha alle ingrediensene, bortsett fra koriander i en kasserolle.
- La det småkoke uten lokk i ca. 15 minutter.
- Tilsett grovhakket koriander mot slutten av koketiden.
- Smak til med salt og pepper.
- Kan serveres både varm og kald. Den blir tykkere når den blir avkjølt.
- Ta kjøttet, jeg brukte ytrefilet -ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
- Krydre biffene med salt og pepper eller biffkrydder.
- Stekes i en blanding av rapsolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt.
- La den hvile 5-10 minutter før du skjærer den opp i skiver.
Smaksrik, preg av røde bær, urter og fat, litt varm ettersmak.
Smak:
Lager guacamole ! |
Guacamole ♫♪ |
Syltet rødløk ! Den har stått i kjøleskapet en uke faktisk, ble servert til ⟶ hjortegrillpølser |
Koker tomatsalsa ! |
Tomatsalsa ♫♪ |
Spis & Nyt ♫♪ |
Restene av tilbehøret kan brukes til taco, tortilla, pølser, burger, fiskekaker, fiskepudding...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar