Biffsandwich Tex-Mex ♫♪ En av verdens beste ღღღ


Herlig mør, medium stekt biff, på godt brød med guacamole, tomatsalsa & syltet rødløk ♫♪

Lag gjerne syltet rødløk og tomatsalsa dagen før -eller noen dager i forveien.
Guacamolen er best ganske så nylaget, kan gjerne stå i kjøleskapet en times tid så smakene får satt seg.


I tillegg serveres biffsmørbrødet med frisk ruccola, cheddar og chips.
Smørbrød blir ikke bedre enn dette !

Dagens vin 🍷
Babcock Santa Barbara Pinot Noir 2013


Du trenger:
  • Godt brød 
  • Biff av entrecote, ytre- eller indrefilet 
  • Smør og olje
  • Salt og pepper eller biffkrydder
  • Cheddar
  • Ruccola
  • Syltet rødløk *
  • Tomatsalsa *
  • Guacamole *
  • Chips
Sånn gjør du:
  1. Lag syltet rødløk. guacamole og tomatsalsa. Det kan du gjøre i god tid før maten skal serveres.
  2. Temperer og stek biffen, jeg brukte ytrefilet av storfe. Husk at den må hvile litt.
  3. Smør på smør, hvis du ønsker det på godt brød eller loff. Jeg brukte fine baguetter i dag.
  4. Legg på masse ruccola.
  5. Legg på syltet rødløk.
  6. Legg på cheddar i skiver.
  7. Legg på biff, skjært i skiver.
  8. Topp det hele med guacamole og tomatsalsa.
  9. Legg brød på toppen, hvis du ønsker det.
  10. Server en av verdens beste smørbrød med salt chips. Totenflak smaker digg, selv om den kommer "fra gærne sia ta Mjøsa" !
  11. Spis & Nyt ♫♪
Syltet rødløk:
Syltet rødløk kan brukes til nesten alt !
Den er rask og enkel å tilberede og kan oppbevares over lang tid i ett tett glass i kjøleskapet.
Den bør lages dagen før eller minimum 3 timer før servering.
Oppskrift finner du ⇾ her

Guacamole er en kald dippsaus, laget av avokado.
  • 2 avokado
  • saften av ½ stk lime
  • 1 ss finhakket vårløk
  • 1/2 hakket rød chili
  • 1 fedd hvitløk, most eller bruk en "dæsj" hvitløk på tube
  • 1-2 ss hakket koriander
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Del avokadoene i to, ta ut fruktkjøttet med en spiseskje, ta vare på steinen.
  2. Mos avocadokjøttet med en gaffel og bland inn de øvrige ingrediensene.
  3. Tilsett litt hakket koriander.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Legg avokadosteinen i guacamolen, da beholder den sin fine grønnfarge.
  6. Dekk til med plast og oppbevar den i kjøleskapet, til den skal serveres.
Tomatsalsa:
  • 0,5 rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 0,5 ss flytende honning
  • 400 g grovhakkede tomater, hermetiserte
  • 1 ss limesaft
  • Salt og pepper
  • Koriander
Sånn gjør du:
  1. Finhakk rødløk og hvitløk (eller bruk hvitløk på tube).
  2. Del chili på langs og fjern frøene. Finhakkes.
  3. Ha alle ingrediensene, bortsett fra koriander i en kasserolle.
  4. La det småkoke uten lokk i ca. 15 minutter.
  5. Tilsett grovhakket koriander mot slutten av koketiden.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Kan serveres både varm og kald. Den blir tykkere når den blir avkjølt.
Biff:
  1. Ta kjøttet, jeg brukte ytrefilet -ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
  2. Krydre biffene med salt og pepper eller biffkrydder.
  3. Stekes i en blanding av rapsolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt.
  4. La den hvile 5-10 minutter før du skjærer den opp i skiver.
Babcock Santa Barbara Pinot Noir 2013
Smaksrik, preg av røde bær, urter og fat, litt varm ettersmak.



Smak:
Smaksrik, preg av røde bær, urter og fat, litt varm ettersmak.
Lukt:
Ørlite utviklet, preg av modne røde bær, urter og litt fat.
Farge:
Middels dyp rød.
Produsent:
Babcock Winery
Årgang:
2013
Land, distrikt, underdistrikt:
USA, California, Santa Barbara
Råstoff:
Pinot Noir 100%
Metode:
Fermentert på ståltank, delvis fatlagret i 12 md.
Alkoholprosent:
14.1%
Syre:
7,0 gram per liter
Sukker:
0,5 gram per liter


Lager guacamole !
Guacamole ♫♪

Syltet rødløk ! Den har stått i kjøleskapet en uke faktisk, ble servert til ⟶ hjortegrillpølser

Koker tomatsalsa !

Tomatsalsa ♫♪
Spis & Nyt ♫♪

TIPS:
Restene av tilbehøret kan brukes til taco, tortilla, pølser, burger, fiskekaker, fiskepudding... 

Ingredienser !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF