Himmelsk lapskaus er ett annet ord for fruktsalat eller fruktcoctail 🍋
Jeg fikk servert 'Fruktcocktail' av mine besteforeldre, og jeg mener å huske at det var veldig godt, bortsett fra røde coctailbær.
Men, altså.... fersk frukt og bær er så mye bedre enn hermetisk !
Frukt og bær er jo bare så godt da !
Bruk den toppingen du liker best - vispet krem, vaniljesaus eller is🍨
Konjakken kan du kutte ut, hvis du ikke vil bruke alkohol eller hvis desserten skal serveres til barn.
Nå er det nydelig Sharon frukt i butikkene 🍊
Sharon ser ut som en liten, oransje tomat og hører til i persimonfamilien.
Persimon, eller kaki som den også blir kalt er en populær frukt i Kina og Japan, hvor også mesteparten av disse fruktene dyrkes.
Persimon, eller kaki som den også blir kalt er en populær frukt i Kina og Japan, hvor også mesteparten av disse fruktene dyrkes.
Kakitreet kommer fra Kina og hører til ibenholtfamilien. Kaki er en av de eldste artene av dyrkede frukttrær, i Kina har arten vært dyrket i mer enn 2000 år. Treet kan bli opp til 10 meter høyt og minner i form om epletrær.
Sharonfrukten er en av de mange persimonsortene som finnes.
Sharon har opprinnelse så sent som på 1980-tallet i Sharondalen i Israel.
Oppskriften er mer enn nok til 6 porsjoner:
Sukkerlake:
- 1 stk vaniljestang
- 5 dl vann
- 70 g sukker
- 0,5 dl cognac
Frukt
- 1⁄2 stk galiamelon
- 1 stk pære
- 1 stk banan
- 1 stk eple
- 2 stk kiwi
- 1 stk Sharon / persimon
- 200 g jordbær
- 150 g druer
- Sitron, skallet
- Valnøtter
- Sitronmelisse til pynt
- Snitt vaniljestangen på midten og skrap ut innholdet med en kniv.
- Kok opp vann, sukker, vaniljefrøene og vaniljestangen.
- La det koke i 2 minutter. Hell i cognac når sukkerlaken har kjølnet litt, må være under 60 grader.
- Sil sukkerlaken og avkjøl den.
- Skjær frukt og bær i biter og legg det i en bolle.
- Riv over sitronskall.
- Blant alt forsiktig sammen og hell over sukkerlaken.
- Oppbevares i kjøleskapet frem til servering.
- Dryss over nøttene ved servering, så de ikke blir myke.
- Server med is, krem, kesam eller vaniljesaus.
Denne sukkerlaken smakte farlig godt altså ✿ |
Skal helle over sukkerlake ✿ |
Ingredienser ✿ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar