Gulrotkake med ostekrem ♥ Servert med chili & honning topping ♥


Saftig, smakfull gulrotkake smaker alltid godt !
- og denne er så utrolig god altså ♫♪   

Nydelig, fløyelsmyk kake med ett snev av kanel, nydelig ostekrem med litt sitron
-og på toppen  - ett søtt chilikick 💕

Hvis du heller vil bake gulrotmuffins, finner du oppskrift på det 👉 her !


Gulrotkake
  • 3 egg
  • 5 dl sukker
  • 3 dl raps -eller solsikkeolje
  • 4 dl hvetemel
  • 1/2 ss natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel
  • 500 g revet gulrøtter
Sånn gjør du:
  1. Pisk luftig eggedosis av egg og sukker.
  2. Rør inn oljen.
  3. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.
  4. Riv skrelte gulrøtter og bland dem godt inn i røren.
  5. Hell deigen i en rund form (26 Ø) med bakepapir i bunnen.
  6. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca. 60 minutter.
  7. La kaken avkjøles litt før du tar den ut av formen.
Ostekrem
  • 200 g avkjølt smeltet smør
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 dl melis
  • Saft og skall fra en sitron.
Bland alle ingrediensene godt sammen med en håndmikser.

Chili & honning topping
  • 1-2 dl flytende honning
  • 1 rød chili
Finhakk chili og bland den sammen med honningen.

🍃
Montering:
  1. Avkjøl kaken og legg den på ett kakefat før du smører på ostekremen.
  2. Sett den i kjøleskapet til kremen stivner, gjerne natten over.
  3. Server chili & honning topping ved siden av.
  4. Pynt med hva du måtte ønske, jeg brukte physalis.
Spis & Nyt

Har blandet eggedosis og olje, skal sikte inn det tørre

Rører inn revet gulrot ♥

Klar til steking

Lager ostekrem
Ostekrem og chili & honning topping
Ferdig stekt
Klar til servering



Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF