Saftig, smakfull gulrotkake smaker alltid godt !
- og denne er så utrolig god altså ♫♪
Nydelig, fløyelsmyk kake med ett snev av kanel, nydelig ostekrem med litt sitron
-og på toppen - ett søtt chilikick 💕
Gulrotkake
- 3 egg
- 5 dl sukker
- 3 dl raps -eller solsikkeolje
- 4 dl hvetemel
- 1/2 ss natron
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ts kanel
- 500 g revet gulrøtter
- Pisk luftig eggedosis av egg og sukker.
- Rør inn oljen.
- Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.
- Riv skrelte gulrøtter og bland dem godt inn i røren.
- Hell deigen i en rund form (26 Ø) med bakepapir i bunnen.
- Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca. 60 minutter.
- La kaken avkjøles litt før du tar den ut av formen.
- 200 g avkjølt smeltet smør
- 200 g philadelphiaost
- 3 dl melis
- Saft og skall fra en sitron.
Chili & honning topping
- 1-2 dl flytende honning
- 1 rød chili
🍃
Montering:
- Avkjøl kaken og legg den på ett kakefat før du smører på ostekremen.
- Sett den i kjøleskapet til kremen stivner, gjerne natten over.
- Server chili & honning topping ved siden av.
- Pynt med hva du måtte ønske, jeg brukte physalis.
Har blandet eggedosis og olje, skal sikte inn det tørre ♥ |
Rører inn revet gulrot ♥ |
Klar til steking ♥ |
Lager ostekrem ♥ |
Ostekrem og chili & honning topping ♥ |
Ferdig stekt ♥ |
Klar til servering ♥ |
Ingredienser ♥ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar