Salat med parmaskinke, sharon og pesto !


Hadde igjen rester av helgens → pizza 
og → fruktsalat
når restene ikke passer til lapskaus eller suppe, bruker vi restene i en enkel salat.

Gjennoppskrifter kalles det
.
Middagen jeg lagde i går, har ingredienser som også kan brukes til måltidet i dag.


Sharon ser ut som en liten, oransje tomat og hører til i persimonfamilien.

Sharon, kaki og persimon 🍂
Persimon er den spanske varianten av kaki.
Alle har en guloransje farge og smaker ganske likt. De er søte, smaken minner om aprikos med et hint av vanilje. Det eneste som skiller dem er størrelsen og fasongen. Sharon og kaki ser ut som en litt flatklemt tomat, mens persimon er større og rundere i formen.
Kakitreet kommer fra Kina og hører til ibenholtfamilien. Kaki er en av de eldste artene av dyrkede frukttrær, i Kina har arten vært dyrket i mer enn 2000 år. Treet kan bli opp til 10 meter høyt og minner i form om epletrær.

Herlig smaksrik salat - søtt, salt og fruktig 🍓

Du trenger:
  • Ruccola
  • Parmaskinke
  • Oliven
  • Sharon / Persimon
  • Jordbær
  • ⟶  Pesto
Sånn gjør du:
  1. Skjær sharonfrukt i biter.
  2. Skjær jordbærene i to deler.
  3. Legg ruccola på ett fat eller en tallerken, det spørs hvor mange du skal lage til.
  4. Legg på parmaskinke, oliven, sharon, jordbær og drypp over litt pesto.
  5. Spis & Nyt !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF