Sjokolade + Cognac = SANT ❥•♪♫¸.✿´´¯`•.¸¸. ི
Syndig, himmelsk dessert -det er lov å la seg friste !
- Også må det jo være noe sprøtt til.
Jeg serverte desserten med 👉 serinakaker
- 250 g kokesjokolade
- 3 dl kremfløte
- 2 stk eggehvite
- 2 stk eggeplommer
- 1,5 ss sukker
- 0,5 dl cognac
- Bringebær
- Sitronmelisse
- Smelt sjokoladen med 2 dl fløte, på lav varme. Avkjøles.
- Pisk eggehvitene stive.
- Pisk eggeplommer med sukkeret til eggedosis.
- Pisk resten av fløten til krem. .
- Vend smeltet sjokolade, cognac og eggedosis inn i kremen.
- Bland til slutt forsiktig inn eggehviten.
- Fordel moussen i porsjonskåler og la dem stå kjølig minst en time, gjerne to før servering. Du kan også lage dem dagen før, men vent med pynten.
- Pynt med bringebær og sitronmelisse før servering.
Myk cognac med innslag av vanilje, sitrus og urter, fatpreget ettersmak. Middels fylde.
Cognac er betegnelsen på druebrennevin fra vindistriktet og byen Cognac i Frankrike. Det er denne lille byen, med sine 20000 innbyggere, som er senteret for handelen med den edle drikk.
Nydelig dessert 🥰
SvarSlettTakk - Hyggelig at den falt i smak ❥
Slett