Nydelig smakfullt kjøtt, som faller fra hverandre når du ser på det !
Det er en utgave av Pulled Pork !
Det er en utgave av Pulled Pork !
Får du igjen rester kan du blant annet bruke den til :
PULLED PORK FAJITAS ♫♪ Oppskrift 👉 Her !
Svinekam, jeg brukte røkt, tilberedt i Crock-Pot, kan forberedes raskt og enkelt -og lager helt seg selv, mens du er på jobb, på skole, eller gjør noe spennende og morsomt langt unna kjøkkenet.
Kan kokes i 6 eller 10 timer !
Jeg forberedet retten klar til steking på kvelden og lot den ligge i innerkjelen, i kjøleskapet natten over.PULLED PORK FAJITAS ♫♪ Oppskrift 👉 Her !
Svinekam, jeg brukte røkt, tilberedt i Crock-Pot, kan forberedes raskt og enkelt -og lager helt seg selv, mens du er på jobb, på skole, eller gjør noe spennende og morsomt langt unna kjøkkenet.
Kan kokes i 6 eller 10 timer !
Satt på Crock-Pot kjelen på LOW og timeren på 10 timer kl. 07.30.... så dro jeg på jobb.
Crock-Pot'n stod på keep warm i en halvtime, til gjestene kom kl. 18.
Den kan også stekes i stekeovn på 125 grader i ca. 6 timer.
Den syrlige salaten passer perfekt til det kraftige, smakfulle svinekjøttet ♫♪
Kinesisk svinekam:
- 3 fedd finhakket/revet hvitløk
- 1,5 ss finhakket/revet ingefær
- 3 ss flytende honning
- 3 ss soyasaus
- 3 ss cognac
- 2 ts sesamolje
- 2 ts kinesisk femkrydder
- 1,5 kg røkt svinekam
- Vårløk
- Kokt ris
- Agurk & fennikelsalat *
- Bland sammen hvitløk, ingefær, honning, soyasaus, cognac, sesamolje og femkrydder i en bolle.
- Legg svinekamen i Crock-Pot kjelen og gni den godt inn med marinaden.
- Mariner den i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne natten over.
- Sett kjelen i varmeelementet og kok den på HIGH i 6 timer eller LOW i 10 timer.
- Del opp kjøttet ved hjelp av to gafler.
- Sil kraften, som har dannet seg i kjelen.
- Legg kjøttet på ett fat, hell kraften over eller server den ved siden av. Kraften er veldig sterk på smak så bruk en skje, ikke ett sausenebb.
- Dryss over vårløk, skjært i tynne ringer og server med varm, kokt ris og agurk & fennikelsalat.
- Spis & Nyt !
- 1 stk agurk
- 1 stk fennikel
- 1 dl eplecidereddik
- 1 dl vann
- 1 bunt koriander
- 1 ss sesamfrø
Sånn gjør du:
- Skjær agurk og fennikel i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin.
- Bland sammen vann og eplecidereddik.
- Hakk koriander.
- Bland agurk og fennikel sammen og hell over eddiken.
- Dryss over koriander og sesamfrø.
Koke ris:
Les på pakningsvedlegget, da det er mange forskjellige typer.
Blandingsforholdet er, som regel en del ris og to deler vann.
Til 4 porsjoner: 2,5 dl ris + 5 dl vann.
- Skyll risen i vann. Da blir risen luftigere. Det er ikke nødvendig altså, men risen blir veldig god.
- Hell vann i en tykkbunnet kjele og ha i risen.
- Kok opp over sterk varme uten lokk.
- Rør rundt og skru ned varmen.
- Sett på lokk og la risen småkoke ca. 15-20 minutter, til vannet er absorbert.
- Ta risen av platen og la den trekke med lokk i 5-10 minutter.
Saftig og avrundet. Røde bær.
Smak:
Marinaden er klar ! |
Svinekammen er gnidd inn med marinaden, skal sette lokket på kjelen og sette den i kjøleskapet natten over ! |
![]() |
God morgen 😊 Kl. 07.30 - setter på Crock-Pot'n og drar på jobb... ♫ |
Ingredienser til agurk & fennikelsalat ! |
Agurk & fennikelsalat ♫♪ |
Kokt på LOW i 10 timer ♫ |
Kjøttet er sååååå mørt ♫ |
Klart til servering ♫♪ |
Spis & Nyt ♫♪ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar