I dag laget jeg smakfulle kjøttboller med chilisaus og kyllingkjøttdeig- enkelt og greit !!
Server kjøttbollene med pasta, jeg brukte tagliatelle - godt og ganske sunt !
Kjøttboller:
- 800 g kjøttdeig av kylling
- 1/2 liten finhakket rødløk
- 4 ss chilisaus
- 3 fedd revet hvitløk
- 2 ts paprikakrydder
- 2 egg
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- Basilikum
Sånn gjør du:
- Bland sammen alle ingrediensene, unntatt basilikum.
- Form til små kjøttboller.
- Stek dem i smør eller olje, godt rundt på alle sider.
- Legg dem i tomatsausen og la de trekke i ca. 15 minutter.
- Dryss over frisk basilikum ved servering
- 800 g hermetiserte tomater, bruk gjerne den med basilikum og oregano
- 2-3 sjalottløk, finhakket
- 2 ss olje
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts sambal oelek
- 1 ts tørket provencekrydder
- 1/2 ts sukker
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Stek sjalottløk og hvitløk i olje, til den blir gylden.
- Tilsett de øvrige ingrediensene og la sausen koke i 15-20 minutter.
- Mos gjerne sausen med en stavmikser, da får du en jevnere saus.
- Smak til med salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar