Google+

søndag 21. januar 2018

Langtidsstekt SVINEKAM - 8 timer ♥ Servert med potetgrateng, ovnsbakte grønnsaker og brun saus ஜ


Svinekam er rett og slett svinekoteletter, som ikke er delt opp i koteletter !!
Det var en av klassikerne på bordet under søndagsmiddag på de gode 60-70 åra.

Langtidssteking av svinekam gir ett saftig og mørt resultat.
Planen min var egentlig å steke den på 65°C til kjøttet hadde en kjernetemperatur på ca. 75°C,
men da hadde det blitt sen middag, det tar nok 12-14 timer.
Jeg serverte det supemøre kjøttet med nydelig potetgrateng, gode grønnsaker og en smakfull saus.
God middag


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1.5 kg røkt svinekam
  • 2 ss honning
  • 2 ss Dijon sennep
  • 2 ts tørket estragon
  • 5 dl kjøttkraft 
  • Ovnstekte grønnsaker
  • Fløtegratinerte poteter
  • Brun saus av steksjyen

Sånn gjør du:
  1. Bland sammen sennep, honning og estragon og pensle svinekam godt inn med marinaden. Marineringen kan du gjerne gjøre dagen før servering. Da er det enkelt og greit og sette kjøttet inn i stekeovnen på morgenkvisten.
  2. Legg kjøttet i en ildfast form og stek den i ovnen på 65°C i 7,5 time.
  3. Sett gjerne inn et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet, hvis du vil følge med under steketiden. Etter 3 timer var den på 34°C, etter 5 timer 45°C, etter 7 timer 49°C.
  4. Etter 7 timer. Kok opp kjøttkraft, jeg brukte vann og ett beger kjøttfond og hell det i formen med kjøttet, så du får god basis til sausen.
  5. Skru opp temperaturen til 175°C og stek kjøttet videre til ønsket kjernetemperatur. Jeg stekte den til den hadde en kjernetemperatur på 74°C, det tar ca. 1 time. 
  6. La kjøttet hvile innpakket i aluminumsfolie, mens du steker potetgrateng og grønnsaker.
  7. Sil sjyen og lag en god brun saus.
  8. Skjær av beinet og skjær kjøttet opp i skiver.
Grønnsaker
  • Vårløk
  • Paprika
  • Sopp
  • Squash
  • Olje
  • Salt
  • Pepper

Sånn gjør du:
  1. Skjær grønnsaker i passende biter og legg dem i en ildfast form.
  2. Drypp over litt olje, salt og pepper. Bland alt godt sammen.
  3. Stekes sammen med potetgratengen, ved 220°C i 20-25 minutter.
Potetgrateng
  • 700 g skrelte poteter
  • 2 ss smør
  • 1 dl melk
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄4 ts pepper
  • 100 g revet ost

Sånn gjør du:
  1. Kok potetene møre i en kjele med usaltet vann. 
  2. Sil av vannet og damp potetene tørre. 
  3. Mos potetene og rør inn smør og melk.
  4. Krydre med salt og pepper og bland alt godt sammen.
  5. Ha potetmosen over i en ildfast form, strø over revet ost.
  6. Stekes sammen med grønnsakene på 220°C i 20-25 minutter eller til osten er gyllen.
Brun saus 
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl kjøttkraft 
  • 2 ts soppsoya eller en mørk soyasaus
  • 1 dl fløte
  • Salt
  • Pepper

Sånn gjør du:
  1. Smelt smør, tilsett mel og brun blandingen godt.
  2. Spe med kraft, litt og litt om gangen.
  3. Tilsett soppsoya og la sausen trekke i ca. 10 minutter.
  4. Smak til med litt fløte, salt og pepper.
Svinekam skal pensles med en blanding av sennep, honning og litt estragon 
Penslet svinekam godt inn med marinaden 
Stekes på 65°C i 7 timer 
Varm opp kjøttkraft
Hell i kjøttkraften og stek videre på 175°C

Lag potetmos
Potetgrateng og grønnsaker er klar til steking
Ferdig stekt svinekam 
Kok saus av kraften 
Svinekam 
Saus 
Klar til servering 
Spis & Nyt 
Smaker nydelig 

2 kommentarer:

  1. Et fantastisk måltid.potetgratengen anbefales litt større porsjon ca 1000 gram da eg var litt redd at det ble lite.men det holdt til 4 personer.Er man skikkelig sulten trur eg det blir lite.karakter etter min smak klar 6 av 6 .Godt forklart.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for tilbakemelding ! Hyggelig at det falt i smak !

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...