Google+

søndag 7. januar 2018

Crock-Pot Kylling med koriander & lime !


Kylling og lime er en perfekt match !
Chilipulver setter en spicy spiss på retten, men sammen med lime blir den allikevel frisk og velsmakende. Lime gir en herlig syrlig smak og løfter frem de andre smakene i retten, sammen med fløte blir det en god balansert smaksrik kremet saus.

Elsket eller hatet, min favoritt urt koriander 🌿
Koriander er svært smaksrik, og er spesielt mye brukt i det asiatiske og meksikanske kjøkken.  Lukten er helt spesiell med et parfymert, sitrusaktig preg. Koriander passer svært godt til sterk krydret mat. Koriander har faktisk blitt brukt som krydder og legemiddel i over 3000 år, les mer her.

Server kyllingen med kokt ris, gjerne min favoritt Jasminris, frisk salat og den nydelige sausen !
Spis & Nyt ♫♪


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 stk kyllingfilet
  • 1 ss chilipulver
  • 1/2 ts røkt paprikapulver
  • 1/2 ts sort pepper
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts spisskummen
  • 4 dl kyllingkraft (vann + ett beger kyllingfond)
  • 4 lime
  • 1,5 dl kremfløte
  • 4 ss maizena 
  • En god neve frisk koriander

Sånn gjør du:
  1. Brun kyllingfiletene raskt i en stekepanne med raps eller solsikkeolje -eller brun dem i innerkasserollen, hvis du har kjele av metall med DuraCeramic-belegg. Det er ikke nødvendig å brune kyllingen, men jeg synes den blir bedre med litt stekeskorpe.
  2. Bland sammen alt krydderet og krydre kyllingfiletene godt med krydderet. Du kan gjerne krydre kyllingen når du bruner den så krydderet får frest litt i oljen, men bruner du dem i en stekepanne så pass på at du får alt krydderet med i Crock-Pot kjelen.
  3. Legg kylling, krydderblandingen, kyllingkraft og saften av lime i Crock-pot kjelen.
  4. Kok på innstilling LOW i 4 timer eller på HIGH i 2,5 time.
  5. Etter ønsket koketid rører du ut maizena i fløten og blander det forsiktig inn i sausen, sammen med koriander.
  6. Kok videre på HIGH i 20-30 minutter.
  7. Server retten med kokt ris og salat.
Retten kan også stekes i stekeovn:
Gjør som beskrevet i oppskriften.
Legg ingrediensene i en ildfast form istedet for i Crock-Pot-kjele.
Stekes ved 180 grader i ca. 1 time.
Blander sammen krydder ♫♪
Presser limesaft ♫♪
Brunet og krydret kyllingfilet ♫♪
Sett på lokk og kok i 4 timer på LOW eller 2,5 time på HIGH ♫♪
Rør inn maizena, fløte og koriander ♫♪
Kok videre på HIGH i 20-30 minutter ♫♪
Koker risen, mens gryta gjør seg ferdig ♫♪
Klar til servering ♫♪
Ingredienser ♫♪


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar