Google+

mandag 29. januar 2018

Nudelsalat med mango, reker og wakame


Må bare ha mat med asiatiske smaker !
Wakame er tynne alger, herlige sjøgrønnsaker. Wakame tang er vanlig i japansk matlaging, det serveres selvfølgelig til sushi og  mange andre asiatiske retter. I norske butikker finner du det i kjøledisken sammen med sushi.

Digg, smakfull sammensetning av reker, mango og chili blandet med nudler og en hot saus !!
Det smaker så nydelig friskt, men allikevel litt sterkt ♫♫
Mat etter min smak

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 125 g nudler, jeg brukte risnudler
  • 500 g reker med skall
  • 1 chili
  • 2 vårløk
  • 1-2 stk mango
  • Koriander
  • Wakame, marinert 
  • 8 ss lys soyasaus
  • 1,5 ss sesamolje
  • 1,5 ts sriracha (asiatisk chilisaus) 
  • 1/2-1 lime, saften
Sånn gjør du:
  1. Skrell reker.
  2. Bland sammen soyasaus, sesamolje, chilisaus og smak til med limesaft.
  3. Tilbered nudler ett anvisning på pakken. Hell nudlene i en stor sil og skyll godt med kaldt vann. La de renne godt av.
  4. Skjær mango i biter.
  5. Skjær vårløk i tynne skiver.
  6. Finhakk chili og grovhakk frisk koriander, 2 ss ferdig hakket.
  7. Bland forsiktig sammen nudler, grønnsaker og reker.
  8. Hell dressingen over og bland det inn i salaten.
  9. Legg på wakame og dryss over litt ekstra koriander ved servering.
  10. Spis & Nyt ♫
Risnudler ♫♫
Dressing ♫♫
Ingrediensene er ferdig tilberedt ♫♫
Klar til servering ♫♫
Spis & Nyt ♫♫
Ingredienser ♫♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar