20 januar 2018

Nasi Goreng - Vegetar ♪♫¸♥¸♫♪


Nasi goreng betyr oversatt fra Indonesisk : STEKT RIS !

Stekt ris er Indonesias nasjonalrett 🌾

Jeg har tidligere laget en utgave med reker, som du finner oppskrift på 👉 her.

Denne utgaven er laget, som en vegetarrett med kun grønnsaker -og de herlige asiatiske smakene. Jeg har kokt risen i grønnsaksbuljong, men har du igjen rester av kokt ris kan du gjerne bruke den.

Server den stekte risen med kokte egg, så har du en perfekt asiatisk frokost.

God start på dagen ♪♫¸¸♫♪


Du trenger til 3-4 porsjoner:
  • 4 dl grønnsakbuljong
  • 2 dl jasminris
  • 2-4 egg
  • 1 stk liten løk
  • 1/2 kinakål
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk rød paprika
  • Stekesmør
  • 1 ss red curry paste
  • 1 ss soyasaus
  • Salt
  • Vårløk
Sånn gjør du:
  1. Kok risen i grønnsaksbuljong etter anvisning på pakken. Jasminrisen jeg bruker skal koke i 20 minutter.
  2. Kok "smilende" egg. Avkjøl dem i kaldt vann.
  3. Finhakk løk, skjær kinakål i strimler, riv gulrøttene og skjær paprika i små terninger.
  4. Stek løk i litt smør i en stekepanne til den er gyllen og myk.
  5. Tilsett red curry paste og la det surre litt, før du tilsetter gulrot, presset hvitløk, paprika, kinakål og soyasaus. La det steke under omrøring til kinakålen faller sammen.
  6. Bland inn den kokte risen i grønnsakene.
  7. Smak til med litt salt hvis nødvendig.
  8. Dryss over litt vårløk i tynne ringer.
  9. Legg smilende egg på toppen og server retten med litt ekstra soyasaus. 
Koker ris og egg ♪♫ Grønnsakene er klare til steking !
Stekt løk tilsatt red curry paste ♪♫
Steker grønnsaker ♪♫
Blandet inn kokt ris ♪♫
Klar til servering ♪♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF