Google+

onsdag 24. januar 2018

Crock-Pot Butter Chicken ♪♫

Sponset innlegg i samarbeid med Acreto AB / CROCK-POT

Butter Chicken - Indisk smørkylling - er en av de mest populære indiske rettene.
Jeg har tilberedt kyllingen i Crock-Pot.
Legger de fleste ingrediensene i kjelen dagen før, så kyllingen blir godt marinert i yoghurt og krydder før jeg tilsetter tomater og smør dagen etter.
Lar den koke i 7 timer, da gjenstår det bare å tilsette fløte og koke ris når du kommer sulten hjem !

Herlig indisk smakfull mat - raskt og enkelt !!
- eller raskt er det ikke, men forberedelsene går raskt og den passer seg selv ♪♫
Hvis du ønsker det lille ekstra kan du gjerne tilsette en neve cashewnøtter, knust over retten -eller malt og blandet inn sammen med fløten !


Du trenger til 6 porsjoner: 
  • 1 kg kyllingfilet
  • 1 løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk eller tilsvarende kinesisk hvitløk,  presset eller revet
  • 1 chili, hakket
  • 1 ss fersk ingefær, revet eller most
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts salt
  • 2,5 dl gresk yoghurt
  • 400 g hermetisk hakket tomat
  • 4 ss GODT SMØR
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss maizena
  • (cashewnøtter)
  • Koriander
  • Naan brød
  • Basmatiris

Sånn gjør du:
  1. Skjær kyllingfileten i to eller tre deler.
  2. Legg kyllingen i Crock-Pot kjelen sammen med løk, hvitløk, chili, ingefær, gurkemeie, spisskummen, garam masala og salt.
  3. Tilsett gresk yoghurt og bland alt godt sammen. Sett den gjerne i kjøleskapet og la kyllingen marineres i yoghurtblandingen natten over.
  4. Rør inn hermetisk hakket tomat og legg smør på toppen.
  5. Kok på innstilling LOW i 7 timer. * 
  6. Rør godt ut maizena i kremfløten, bland det godt inn i kjelen (sammen med en neve malt cashewnøtter, hvis du ønsker det) og la det koke videre i 30 minutter, mens du koker ris og varmer brød.
  7. Smak til med litt ekstra salt, hvis nødvendig.
  8. Dryss over frisk hakket koriander ved servering !
* Min Crock-Pot går over på innstilling 'Keep warm' når tiden er ute. 
Jeg kokte den på LOW i 7 timer, den stod videre på KEEP WARM i 1,5 time.
Tilsatte fløte og kokte den videre på HIGH i 30 minutter. Hvis du tilsetter fløten, med en gang koketiden er over kan den fortsatt koke på LOW.

Basmatiris
Ordet Basmati stammer fra det tidligere 1900-tallet. 
På Hindi betyr ordet ”Bas” aroma, og ”Mati” full av. Risen vokser nord i India, samt Pakistan.
Basmatiris har en helt særegen, rik smak som kan minne om nøtter.

Cashewnøtt-trikset har jeg lært av meg selv, brukte det Chicken Tandoori, i denne oppskriften her.

Ingredienser ♪♫
Kylling skåret i store biter, løk, hvitløk, ingefær, chili og krydder  ♪♫
Rørt inn gresk yoghurt  ♪♫ Setter innerkjelen med lokk i kjøleskapet natten over  ♪♫
Rør inn tomatene og legg på smør ♪♫
Kokes på LOW i 7 timer ♪♫
Rør maizena ut i kremfløte ♪♫
Rør inn fløten og kok videre i 30 minutter, på LOW eller HIGH ♪♫
Koker ris ♪♫
Klar til servering  ♪♫
Spis & Nyt  ♪♫
Oppskriften finner du også på Crock-Pot.no

6 kommentarer:

  1. waaw dette ser så lekkert ut <3 jeg må teste dette snart ;) fin mat blogg du har hilsen Mommo i kjøkkenkroken (y)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk Lisbet, hyggelig at du liker den :)

      Slett
  2. Går det virkelig an at tilberede rå kylling i crockpotten?

    SvarSlett
  3. Hei
    Jeg doblet kryddermengden og tilsatte litt kardemomme. Plukket ut kyllingen da gryta var ferdig og kjørte sausen med stavmikser. Tilsatte sitron og sukker og et par ss 18% creme fraiche. Tipptopp

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei ! Det hørtes godt ut . Skal prøve det en gang. Takk for tipset :)

      Slett