Google+

onsdag 3. januar 2018

One Pot Restegryte med kalkun og ris


Etter og ha stekt en hel kalkun blir det, som regel alltid igjen rester.
Her får du oppskrift på en smakfull gryte, hvor kalkunrestene kommer til god nytte !

ONE POT - enkelt og greit !
Prinsippet er, som navnet røper, at du putter alle ingrediensene i samme gryte !
Her en en smakfull, ganske så sunn utgave med kalkunrester, ris og grønnsaker !
Fiks, ferdig på 30 minutter ❥•♪♫⁀°♡ღ


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1/2 rødløk, hakket
  • 2 stk gulrot, revet
  • 3 ts thai red curry paste
  • 1 rød paprika, i terninger
  • ca. 500 g rester av kalkun, i biter
  • 4 dl kyllingbuljong, vann og ett beger kyllingfond eller buljongterning
  • 4 dl kokosmelk, lett
  • 1 ts salt
  • 3 dl jasminris 
  • Koriander

Sånn gjør du:
  1. Varm litt olje eller smør i en stor gryte, når smøret er smeltet tilsetter du hakket rødløk og revet gulrot og steker det i ca. 5 minutter.
  2. Tilsett red curry paste og la det frese litt.
  3. Tilsett ris, kalkunrester, paprika, kyllingbuljong, kokosmelk og salt.
  4. Rør alt godt sammen.
  5. Kok opp, skru ned varmen og sett på lokk. La det småkoke til risen er ferdig, det tar ca. 15 minutter, hvis du bruker ris som skal koke i 20 minutter.
  6. Dryss over frisk koriander ved servering.
Tips:
Kalkun kan byttes ut med rester av kylling eller annet lyst kjøtt.
Bruk gjerne mer red curry paste, hvis du vil ha den sterkere !

Freser rødløk og gulrot ♪♪
Tilsatt de øvrige ingrediensene  ♪♪ Kok opp -og la det småkoke til risen er ferdig !
Klar til servering ♪♪
Spis & Nyt  ♪♪

 Det hvite kjøttet til gjestene -og det mørke i restegryta, men det er jo det mørke som er egentlig er best !
Ingredienser ♪♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar