Google+

lørdag 6. januar 2018

Crispy Duck ♫♪ Pekingand !


Pekingand lages tradisjonelt med hel and.
Med en historie på mer enn 600 år er Peking-Crispy Duck den mest kjente gourmetmaten i Beijing og en av de mest populære matvarer i Kina. Den har også mottatt verdensomspennende anerkjennelse for sin fristende skinnende farge, knasende sprøe skinn og det utrolig møre kjøttet.
Men det kan også lages av andelår -og da gjerne confiterte andelår.

Andeconfit er andelår som er kokt i sitt eget fett over lang tid, slik at det blir usedvanlig mørt og smakfullt 💕 Du får kjøpt ferdig andeconfit, i vakuumpose eller på hermetikkboks.
Du kan selvfølgelig lage den selv også, oppskrift finner du nederst i innlegget.


Crispy duck serveres med kinesiske pannekaker, jianbing
De syltynne pannekakene er laget av hvetemel, vann, soyaolje og salt.
Ferdig stekte kinesiske pannekaker finner du i frysedisken. De skal dampes på Bambus dampkoker,
noe jeg ikke har -så jeg dampet dem i en vanlig kjele på en grønnsaksrist.

I tillegg til pannekaker serveres den med strimlede grønnsaker og hoisinsaus, en kinesisk dippsaus. Hoisinsaus er laget av soyabønner, sukker, salt, hvetemel, hvitløk, eddik, sesamolje og chilipepper.
Godt og enkelt ♫♪


Du trenger:
  • Andeconfit
  • Kinesiske pannekaker
  • Hoisinsaus
  • Vårløk
  • Agurk
  • Gulrøtter
  • Koriander

Sånn gjør du:
  1. Forvarm ovnen til 250 grader.
  2. Tørk av skinnet på andeconfit med tørkepapir. Pensle hele andelåret med litt olje og dryss over litt salt. Legg andelår i en ildfast form. Sett den inn i forvarmet ovn på 250 grader. Skru ned temperaturen til 230 grader og stek andelår i 25 minutter.
  3. Mens andelårene steker skjærer du opp vårløk, agurk og gulrøtter i tynne staver.
  4. Når kjøttet er ferdig så river du kjøttet fra hverandre ved hjelp av to gafler.
  5. Legg bakepapir i en damprist og legg på pannekakene. Damp over kokende vann i 5 minutter.
  6. Smør hoisinsaus utover på en varm pannekake, legg på strimlet andeconfit og grønnsaker. Jeg drysset også over frisk koriander.
  7. Rull sammen og spis & Nyt ♫♪
  8. Gjenta punkt 6 og 7 til du er stappmett og vel så det.... 
Andeconfit penslet med olje og krydret med salt ♫♪
Mens andelårene steker, skjærer du opp grønnsaker i tynne staver ♫♪
Damp pannekakene rett før servering ♫♪
Ferdig stekt andeconfit ♫♪ River det fra hverandre med to gafler !
Damper kinesiske pannekaker ♫♪
Middagen er servert ♫♪
Spis & Nyt ♫♪
Andeconfit:
Legg andelår i godt med havsalt natten over. Skyll av saltet og tørk dem godt.
Legg dem i en ildfast form, sammen med andefett, som du får kjøpt i velassosierte butikker -og stek dem i stekeovn på 100 grader i 4-5 timer. Oppbevares kjølig i sitt eget fett.
Oppvarming: 
Tørk av skinnet på andeconfit med tørkepapir. Pensle hele andelåret med litt olje og dryss over litt salt. Legg andelår i en ildfast form. Sett den inn i forvarmet ovn på 250 grader. Skru ned temperaturen til 230 grader og stek andelår i 20-25 minutter.

Home sweet home Etter en lang tur i frisk, kald luft er det godt å komme hjem til litt kjøkkenkos 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar