Google+

lørdag 6. januar 2018

Crispy Duck ♫♪ Pekingand !


Pekingand lages tradisjonelt med hel and.
Med en historie på mer enn 600 år er Peking-Crispy Duck den mest kjente gourmetmaten i Beijing og en av de mest populære matvarer i Kina. Den har også mottatt verdensomspennende anerkjennelse for sin fristende skinnende farge, knasende sprøe skinn og det utrolig møre kjøttet.
Men det kan også lages av andelår -og da gjerne confiterte andelår.

Andeconfit er andelår som er kokt i sitt eget fett over lang tid, slik at det blir usedvanlig mørt og smakfullt 💕 Du får kjøpt ferdig andeconfit, i vakuumpose eller på hermetikkboks.
Du kan selvfølgelig lage den selv også, oppskrift finner du nederst i innlegget.

Jeg har også en utgave med Crispy Duck, hvor jeg trykkokte andelårene, oppskrift her.


Crispy duck serveres med kinesiske pannekaker, jianbing
De syltynne pannekakene er laget av hvetemel, vann, soyaolje og salt.
Ferdig stekte kinesiske pannekaker finner du i frysedisken. De skal dampes på Bambus dampkoker,
noe jeg ikke har -så jeg dampet dem i en vanlig kjele på en grønnsaksrist.

I tillegg til pannekaker serveres den med strimlede grønnsaker og hoisinsaus, en kinesisk dippsaus. Hoisinsaus er laget av soyabønner, sukker, salt, hvetemel, hvitløk, eddik, sesamolje og chilipepper.
Godt og enkelt ♫♪


Du trenger:
  • Andeconfit
  • Kinesiske pannekaker
  • Hoisinsaus
  • Vårløk
  • Agurk
  • Gulrøtter
  • Koriander

Sånn gjør du:
  1. Forvarm ovnen til 250 grader.
  2. Tørk av skinnet på andeconfit med tørkepapir. Pensle hele andelåret med litt olje og dryss over litt salt. Legg andelår i en ildfast form. Sett den inn i forvarmet ovn på 250 grader. Skru ned temperaturen til 230 grader og stek andelår i 25 minutter.
  3. Mens andelårene steker skjærer du opp vårløk, agurk og gulrøtter i tynne staver.
  4. Når kjøttet er ferdig så river du kjøttet fra hverandre ved hjelp av to gafler.
  5. Legg bakepapir i en damprist og legg på pannekakene. Damp over kokende vann i 5 minutter.
  6. Smør hoisinsaus utover på en varm pannekake, legg på strimlet andeconfit og grønnsaker. Jeg drysset også over frisk koriander.
  7. Rull sammen og spis & Nyt ♫♪
  8. Gjenta punkt 6 og 7 til du er stappmett og vel så det.... 
Andeconfit penslet med olje og krydret med salt ♫♪
Mens andelårene steker, skjærer du opp grønnsaker i tynne staver ♫♪
Damp pannekakene rett før servering ♫♪
Ferdig stekt andeconfit ♫♪ River det fra hverandre med to gafler !
Damper kinesiske pannekaker ♫♪
Middagen er servert ♫♪
Spis & Nyt ♫♪
Andeconfit:
Legg andelår i godt med havsalt natten over. Skyll av saltet og tørk dem godt.
Legg dem i en ildfast form, sammen med andefett, som du får kjøpt i velassosierte butikker -og stek dem i stekeovn på 100 grader i 4-5 timer. Oppbevares kjølig i sitt eget fett.
Oppvarming: 
Tørk av skinnet på andeconfit med tørkepapir. Pensle hele andelåret med litt olje og dryss over litt salt. Legg andelår i en ildfast form. Sett den inn i forvarmet ovn på 250 grader. Skru ned temperaturen til 230 grader og stek andelår i 20-25 minutter.

Home sweet home Etter en lang tur i frisk, kald luft er det godt å komme hjem til litt kjøkkenkos 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar