Google+

søndag 14. januar 2018

Crock-Pot Kålruletter med tomatsaus 🍅


Kålruletter var en av mine favoritt middager når jeg var liten.
Mor brukte kjøttfarse, trekte dem i kraft og serverte dem med hvit saus, kokte poteter og gulrøtter.
Kålruletter 'på gamle måten'  finner du oppskrift på her.

I denne oppskriften har jeg laget en utgave med kjøttdeig og tomatsaus ♪♫
Hvem som er best - ja, takk begge deler 

Jeg kokte kålrulettene i Crock-Pot kjelen.
Kålruletter og saus lager seg selv.
Det tar jo litt tid å forberede kålrulettene, så det kan du gjerne gjøre dagen før -og oppbevare dem i kjøleskapet. Det samme kan du gjøre med sausen.
Da er det enkelt og legge dem i kjelen og helle over sausen før man fyker ut døra.
God middag  ♪♫


Du trenger til 9 stk med 100 g kjøttfarse i hver kålrulett:
  • 1 liten hodekål, 9 kålblader brukte jeg, men greit med noen ekstra hvis de går i stykker
  • 600 g kjøttdeig av storfe
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1/2 ts allehånde
  • 3 ss potetmel
  • 2 ts bakepulver
  • 2,5 dl melk
Tomatsaus:
  • 600 g hermetisk tomat
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss worcestershiresaus
  • 1 ts salt
  • 3 dl vann
  • 3 ss hvetemel
  • 1 knust kjøttbuljongterning
  • Frisk basilikum

Sånn gjør du:
  1. Lag kjøttfarse: bland kjøttdeig, potetmel, bakepulver, salt, krydder og melk i foodprosessor. Kjør til alt er godt blandet og deigen er jevn. (Bakepulveret vil hindre farsen i å krympe for mye under varmebehandling og den vil holde seg saftig)
  2. Kok opp vann i en stor kasserolle, med plass til hodekålen. Hul ut litt av stilken med en eplekjerneutstikker. Legg i kålhodet og la det koke i 10 minutter. Skjær bladene løs ved stilken og brekk dem forsiktig av. Legg kålhodet i kokende vann igjen, hvis det er vanskelig å få løsnet bladene når du kommer lenger innover. Legg kålbladene tilbake i kasserollen og kok dem noen minutter, 3-4 stk om gangen. Legg dem raskt i kaldt vann, så de blir fort avkjølt. Legg bladene på et klede slik at vannet renner av. Skjær av den tykke midtstilken så bladene litt tynnere.  
  3. Legg en stor skje kjøttfarse på hvert blad, jeg brukte 100 g. Pleier vanligvis ikke å veie kjøttfarsen altså, men gjorde det så oppskrifter blir 100% riktig.
  4. Pakk dem sammen som en pakke. Bind dem sammen med bomullstråd.
  5. Legg kålrulettene forsiktig i Crock-Pot kjelen.
  6. Lag tomatsaus: Rør sammen tomater, sitronsaft, brunt sukker, salt og worcestershiresaus. Kjør den glatt med en stavmikser.
  7. Rør/rist hvetemel ut med litt av vannet, tilsett vann, hvetemel og knust buljongterning og rør det inn i tomatsausen.
  8. Legg 4 kålruletter i bunnen av kjelen, hell over litt av tomatsausen. Legg på resten av kålrulettene og hell over resten av tomatsausen, sammen men en neve hakket basilikum.
  9. Sett på lokk og kok på LOW i 8 timer eller HIGH i 4 timer. Hvis du vil ha sausen litt tykkere kan du koke den uten lokk de siste 30 minuttene.
  10. Serverer retten med kokt ris, pasta eller poteter og gjerne flere grønnsaker, jeg brukte asparges og ris, som tilbehør.
Spis opp maten 🍅
Jeg skal prøve å bli litt flinkere til ikke å kaste mat, så jeg lagde en god resteform med pasta av restene, som du finner oppskrift på her.

Ingredienser 🍅 Mangler hvetemel, vann og kjøttbuljong !
Lag kjøttfarse 🍅
Hul ut litt av stilken på kålen med en eplekjerneutstikker, det er for at kålen også skal bli kokt litt innenfra 🍅
Kok kålen i 10 minutter 🍅
Legg kålhodet i kokende vann igjen, hvis det er vanskelig å få løsnet bladene når du kommer lenger innover 🍅
Kok kålbladene i ett par minutter og legg dem over i kaldt vann 🍅
Montering av kålruletter 🍅
Dekkes til og settes i kjøleskapet til neste dag, hvis du ikke skal koke dem samme dag 🍅

Legg 4 kålruletter i kjelen og hell over litt av sausen  🍅
Rør vann, hvetemel og knust buljongterning inn i tomatsausen før du heller den over kålrulettene  🍅
Jeg blandet inn vann, hvetemel og kjøttbuljong til slutt, men den bør blandes inn i tomatsausen.
Oppskriften ble til under 'kokkeleringen'  🍅

Kok på LOW i 8 timer  🍅
Middagen passer seg selv  🍅
Koker ris og asparges 🍅

Kok dem gjerne uten lokk de siste 30 minuttene 🍅
Klar til servering 🍅
Spis & Nyt 🍅
Nom Nom 🍅

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...