27 januar 2018

MONGOLSK BIFF - av HVALBIFF ♫♫ Fusion Crossover ♫♫


Hvalkjøtt smaker litt søt, litt vilt, et hint av sjømat og tar dessuten opp smak fra marinader, eddik, soyasaus og andre ting du tilsetter retten.

Hvalkjøtt passer perfekt til asiatiske smaker ♫♫
Mongolsk biff finner du på menyen i mange kinarestauranter rundt omkring i hele verden !
Herlig mørt og godt kjøtt med en tykk smaksrik saus ♫♫

Crossover og fusion er populært, nå også med hval a'la Edel ♫♫
Fusion - blanding fra flere lands kjøkken
Crossover - ingredienser fra flere verdensdeler

Klar, ferdig, spis -på under 30 minutter ♫♫

Dagens vin : J. Lohr South Ridge Paso Robles Syrah 2014


Du trenger til 3 porsjoner:
  • 400 g hvalbiff
  • 2 ss maizena 
  • Raps -eller solsikkeolje
  • 2 fedd hvitløk, revet eller finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1 dl soyasaus, jeg brukte 1/2 dl lys (Kikkoman) og 1/2 dl soppsoya
  • 1 ss hoisinsaus
  • 2 ss brunt sukker
  • 200 g sopp, i skiver
  • 1-2 stk gulrøtter, i tynne strimler
  • 3 stk vårløk, i tynne strimler
  • Koriander
  • Kokt ris
Sånn gjør du:
  1. Skjær hvalkjøttet i tynne strimler. 
  2. Legg kjøttet i en pose og hell i maizenna, rist så alt blir godt fordelt.
  3. Varm opp olje i en stekepanne og brun hvalkjøttet raskt, litt og litt om gangen. 
  4. I en annen stekepanne steker du soppen raskt.
  5. Legg kjøttet til side. 
  6. Senk varmen på pannen -og la den avkjøles litt, så den ikke er kjempevarm.
  7. I pannen, som du stekte kjøttet i, tilsetter du hvitløk, chili, soyasaus, hoisinsaus og brunt sukker. La det surre til det er godt og varmt -og sukkeret er oppløst.
  8. Tilsett gulrøtter og vårløk -og legg tilbake kjøttet og tilsett den stekte soppen.
  9. La det hele trekke på svak varme i ca. 5 minutter.
  10. Dryss over hakket koriander ved servering og server retten med kokt ris.
Dette er min utgave nr. 3 - av den kjente retten.
Jeg har tidligere laget en langtidskokt utgave i Crock-Pot, som du finner oppskrift på her, og en rask utgave med ytrefilet av storfe, som du finner her.

J. Lohr South Ridge Paso Robles Syrah 


Ingredienser ♫♫
Skjær hvalkjøttet i strimler ♫♫
Sett risen på kok ♫♫
Forbered alle ingrediensene ♫♫
Steker sopp og hvalbiff ♫♫
Stek chili, hvitløk, soyasaus, hoisinsaus og brunt sukker ♫♫
Tilsett gulrøtter og vårløk ♫♫
Legg tilbake hvalkjøttet og tilsett sopp ♫♫
Klart til servering ♫♫
J. Lohr South Ridge Paso Robles Syrah

Ung, fast og saftig, preg av sødmerik mørk bærfrukt, urter og fat, god lengde.
Kr. 169,90 - 75Cl


Passer til: Okse, lam og vilt
Varetype: Rødvin
Smak: Ung, fast og saftig, preg av sødmerik mørk bærfrukt, urter og fat, god lengde.
Lukt: Fokusert og sval aroma av mørke bær, krydder og urte over integrert fat.
Farge: Mørk blårød.
Produsent: J. Lohr Winery
Årgang: 2014
Land, distrikt, underdistrikt: USA, California, Paso Robles
Råstoff: Viognier 1%, Syrah 99%
Metode:Temperaturkontrollert gjæring i ståltanker, 12 md. fatlagring hvorav 20% av fatene
(80% amerikanske, 20% franske) var nye.
Alkoholprosent: 13.5%
Syre: 5,7 gram per liter
Sukker: <3 gram per liter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF