Google+

fredag 12. januar 2018

Dulce de Leche Lava Cake 💕

Dulce de Leche er karamellisert søt kondensert melk.
Den tar det over to timer å koke -og den må avkjøles før du tilsetter den i kaken, så jeg vil anbefale og lage den dagen før du skal servere desserten.
Avkjøl den godt, ikke ta av lokket -og oppbevar den i kjøleskapet til du skal bruke den.
Er den åpnet kan den lagres i kjøleskapet i ca. 14 dager.
Er den kokt, men ikke åpnet kan den faktisk holde seg, like god i ca. 8 uker !!!!
Kan gjerne spises med skje, rett ut av boksen

Retten ble laget på Masterchef USA 2017, GO DINO ♫ - Måtte bare prøve selv !

Fondanten skal være stekt som kake ytterst, men flytende inni, som kokende varm lava.
Minner veldig om sjokoladefondant, men med karamell i stedet for sjokolade !!
Spis & Nyt 💕


Du trenger til 8-10 stk:
  • Dulce de Leche, kokt av 2 bokser a 297g hermetisert søt kondensert melk
  • 180 g smør
  • 4 stk hele egg
  • 4 stk eggeplommer
  • 1 dl hvetemel
  • Melis, til dryss
Dulce de Leche, lages dagen før desserten skal serveres.
  1. Legg 2 bokser med søt kondensert melk i en stor kjele og hell på vann så det dekker hele boksen. Ta av papiret på boksen når det løsner.
  2. Kok boksene, under lokk i 2,5 time. Pass på at hele boksen hele tiden er under vann, hvis ikke kan de eksplodere. 
  3. Avkjøles med lokket på, gjerne til neste dag.
Dulce de Leche Lava Cake
  1. Begynn med å smelte smøret, da kan du bruke det til å pensle formene med.
  2. Smør 8-10 keramikkformer (ca 7 cm diameter) godt inn med smør i bunn og langs kantene. Støv med hvetemel ved å legge en ts pulver i hver form og rist rundt til du har dekket hele formen.
  3. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  4. Ta ut karamellen i de hermetiske boksene og legg det i en bakebolle. Hell over smeltet smør og bland alt godt sammen med en visp til en jevn røre.
  5. I en annen bakebolle pisker du sammen hele egg og de ekstra eggeplommene.
  6. Tilsett karamellblandingen og visp alt godt sammen.
  7. Tilsett 1 ts havsalt.
  8. Tilsett siktet hvetemel, litt og litt om gangen, til alt er godt blandet. Bruk en slikepott og vend melet inn, ikke visp.
  9. Fordel deigen i de smurte formene til de er ¾ fulle
  10. Stekes i 14-18 minutter. Alle ovner steker forskjellig, så det lønner seg å prøve-steke en fondant, før du steker alle. Jeg endte til slutt med 16,5 minutt i min ovn, på forsøk nr. 3 !
  11. Hvelv fondanten ut på en tallerken med en gang og dryss over litt melis.
  12. Serveres rykende varm med krem eller is -og litt bær hvis du ønsker det.
Smelt smør i en kjele på svak varme ♫
Smør formene med smør og støv med hvetemel ♫
Legg karamellen i en bakebolle og hell over smøret ♫
Karamell og smør ♫
Skill eggehviten på 4 av eggene og bruk i tillegg 4 hele egg ♫
Visp eggene godt sammen ♫

Tilsett karamellen og visp det godt sammen ♫
Bland hvetemel forsiktig inn i røren ♫

Hell røren over i former ♫

Ferdig stekt ♫
Klar til servering  ♫
Spis & Nyt  ♫

Dulce de Leche 
💕💕
Kondensert melk ♫ Ta av etiketten og kok opp !
Skru ned varmen litt, så det ikke fosskoker ♫ Kokes i 2,5 time, pass på så boksene hele tiden er dekket med vann !
Dulce de Leche ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...