05 januar 2018

Fish & Chips ♫♪


'Edels nye' utgave av Fish & Chips - Laks & Potetgull 😋
Små smakfulle munnfuller med marinert laks !

Bruk laks av god kvalitet, som Frøya eller Salmalaks.
Salma vs Frøya !
Salmalaks fra Bømlo er den, som mange tyr til når man skal servere rå laks, men den fra Frøya i Nordland er like god, hvis ikke enda bedre.
Nå er vel ikke oppdrettslaks 'stue-rent' hos alle, men godt er det.

Disse kan nytes som forrett, på koldtbordet, på tapasbordet eller når du rett og slett har lyst på noe ekstra godt !

Spis & Nyt ♫♪


Du trenger til ca. 30 munnfuller:
  • 300 g laks av 'sushi kvalitet'
  • 5 ss lys soyasaus/kikkoman
  • 2 ss sesamfrø
  • 2 ss hakket koriander
  • Pringles potetgull
  • 1 stk avokado, i biter
  • Sitronsaft
  • 8 stk små tomater, grovhakket
  • 1 dl lettrømme
  • 2 stk vårløk, i tynne skiver
Sånn gjør du:
  1. Skjær laks i små terninger.
  2. Bland sammen soyasaus, sesamfrø og koriander. Bland laksen forsiktig inn i blandingen.
  3. Skjær avokado i biter og skvis over sitronsaft.
  4. Legg potetgull på et fat eller tallerkener.
  5. Legg på avokado, grovhakket tomat og litt av den marinerte laksen.
  6. Legg en liten klatt lettrømme på toppen.
  7. Dryss over vårløk.
  8. Spis & Nyt ♫♪
Alle ingrediensene er klare ♫♪
Bland laksen forsiktig inn i soyasausen  ♫♪
Klare til servering ♫♪


Ingredienser ♫♪
Ingrediensene kan også brukes i tortilla ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF