Google+

fredag 26. januar 2018

SJOKOLADEMOUSSE med WHISKEY ❥


Mousse er en luftig, fløyelsaktig krem som smelter i munnen
- og når den består av masse god sjokolade og en klunk whisky... 
Det er lov å la seg friste 

Server desserten med en kopp kaffe og noe sprøtt, jeg serverte desserten med krumkaker 


Til 6 porsjoner trenger du:
  • 250 g mørk sjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 2 stk eggehvite
  • 2 stk eggeplommer
  • 1,5 ss sukker
  • 0,50 dl whiskey
  • (Bringebær, hjertesjokolade og sitronmelisse)
Sånn gjør du:
  1. Smelt sjokoladen med 2 dl fløte, på lav varme. Avkjøles.
  2. Pisk eggehvitene stive. 
  3. Pisk eggeplommer med sukkeret til eggedosis.
  4. Pisk resten av fløten til krem. .
  5. Vend whiskey, sjokolade og eggedosis forsiktig inn i kremen. Bruk en slikkepott.
  6. Bland til slutt forsiktig inn eggehviten med en slikkepott. 
  7. Fordel moussen i porsjonskåler og la dem stå kjølig minst to timer før servering. Du kan lage dem dagen før servering, men vent med pynten.
  8. Legg på litt pynt, jeg brukte bringebær, sjokoladehjerter og sitronmelisse.
  9. Server gjerne retten med noe sprøtt.
⋱ ⋮ ⋰ ⋰
.((¯`´¯) Spis & Nyt
.`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿


Ingredienser 
Smeltet sjokolade i litt fløte 
Eggehviter, eggedosis og krem ♥
Vend sjokolade, whiskey og eggedosis inn i kremen 
Bland forsiktig inn stivpisket eggehvite 
Dekkes med plast og settes i kjøleskapet 
Klare til servering

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...