Dulce de Leche / Karamellkrem !


Dulce de Leche er en latinamerikansk søt, melkebasert karamellkrem. 
Opprinnelig ble den laget av melk og sukker, som kokte i mange timer !
Den lages av kondensert melk, som er søtet. Ikke Viking melk.

Det tar 2,5 timer å koke i vanlig kjele, men i dag tar jeg sjansen på å koke den i trykkoker.  Det ligger oppskrift på å koke Dulce de Leche i kjele lenger ned i innlegget. 

Avkjøl den i romtemperatur uten å ta av lokket -og oppbevar den i kjøleskapet til du skal bruke den. Er den åpnet kan den lagres i kjøleskapet i ca. 14 dager.
Kok gjerne mange bokser samtidig, for når den er kokt, men ikke åpnet kan den faktisk holde seg, like god i ca. 8 uker !

Kan gjerne spises med skje, rett ut av boksen 😘
- eller serveres, varm eller kald, som tilbehør til is, krem eller noe annet snadder,
som vafler eller bownies. 
Noen bruker den også, som pålegg da den minner mye om Ha-på.

Kanskje banansplitt kan friste, oppskrift  her.

Ett annet tips er å lage is med Dulce de Leche.
Da visper du krem av 3 dl fløte og tilsetter en boks ferdig kokt og avkjølt Dulche de Leche, samt frø fra en vaniljestang. Pisk det godt sammen og kjører blandingen til is i en iskremmaskin. 

Dulce de Leche Lava Cake, 
som ble laget av Dino på Masterchef USA i 2017, kan også anbefales. Oppskrift ⇾ her.


Tilberedning i Crock-Pot Express:
  1. Fjern papiretiketten på hermetikkboksen ved å legge boksen i varmt vann. Legg boksen med søt kondensert melk liggende i bunnen av trykkokeren og fyll på med vann til boksen er dekket. Fordelen med å la boksen ligge fremfor stå er at den ikke rister i kjelen når trykket tiltar.
  2. Sett på lokket og steng dampventilen.
  3. Velg funksjonen MANUAL, PRESSURE ADJUST - LOW og still den inn på 40 minutter*. Trykk START. Først varmes den opp, hvor lang tid det tar kommer an på mengden med vann, min brukte 50 minutter. Når den er varmet opp starter nedtellingen.
  4. Når tiden er ute, går trykkokeren automatisk på KEEP WARM -og starter opptelling på klokken. Ikke rør trykkventilen, før etter 15 minutter. Trykk STOPP. Slipp forsiktig ut gjenværende luft ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
  5. Avkjøles, uten og ta av lokket på boksen, i romtemperatur. 
*Hvis du vil ha den litt mørkere kan du koke den i 50 minutter.

Dulce de Leche i vanlig kjele:
  1. Legg boksen med søt kondensert melk i en stor kjele og hell på vann så det dekker hele boksen. Ta av papiret på boksen når det løsner.
  2. Kokes under lokk i 2,5 time. Pass på at hele boksen hele tiden er under vann, hvis ikke kan den eksplodere.
  3. Avkjøles med lokket på, gjerne til neste dag.
Dulce de Leche

Dulce de Leche

Dulce de Leche
Isabell ville ha mommos hjemmelaget 'HaPå' på skolematen 🥰

Kokes under lokk i 2,5 time !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF