Mongolsk biff med scampi ! Servert med ris & brokkolini !


Mongolsk biff finner du på menyen i mange kinarestauranter rundt omkring i hele verden !
Herlig mørt, godt kjøtt med en tykk smaksrik saus ♫♫

Denne utgaven er med ytrefilet av storfe og scampi, såkalt 'Surf and turf' 🌿
Surf and turf er en gammel klassiker som antakelig har sine røtter i den amerikanske østkysten.
Surf består oftest av hummer, krabbe, scampi eller kamskjell, og turf er gjerne storfe.

Dagens tilbehør er jasminris og brokkolini 🌿
Middagen er klar til servering på 30 minutter ♫♫


Knallgodt !

Du trenger til 4 solide porsjoner:
  • 800 g ytrefilet av storfe
  • 0,5 dl maizena mel
  • 300 g scampi
  • Rapsolje
  • 2-3 ts finhakket/revet hvitløk
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1 dl soyasaus 
  • 2 ss soppsoya (hvis du har)
  • 2 ss hoisinsaus
  • 2 ss brunt sukker / Sukrin gold *
  • 1 stk paprika
  • 2 stk gulrøtter 
  • 4 stk vårløk
  • 4 dl ris + 8 dl vann
  • 250 g brokkolini
Sånn gjør du:
  1. Skjær kjøttet i tynne strimler.
  2. Legg kjøttet i en pose og hell i maizena, rist så alt blir godt fordelt.
  3. Kutt grønnsakene i tynne strimler.
  4. Kok ris etter anvisning på pakken.
  5. Varm opp olje i en stekepanne og brun biffstrimlene raskt, litt og litt om gangen. Legg kjøttet til side. Skru ned varmen på stekeplaten -og la den kjøle seg litt ned.
  6. I pannen, som du stekte kjøttet i, tilsetter du hvitløk, chili, soyasaus, soppsoya, hoisinsaus og brunt sukker. La det surre til det er godt og varmt -og sukkeret er oppløst.
  7. Tilsett gulrøtter, paprika og vårløk.
  8. Bland inn kjøttet og scampi -og la det trekke i ca. 5 minutter til alt er skikkelig varmt. Bruker du rå scampi må den trekkes til scampi er gjennomstekt, skiftet farge til rosa.
  9. Kok brokkolini i lettsaltet vann i 4 minutter.
* Sukrin gold smaker veldig godt. En annen fordel er at den ikke blir hard under oppbevaring. Jeg klarer ikke å bruke opp en pakke 'vanlig' brunt sukker før den er steinhard, selv om jeg pakker den godt inn i plast. 


SOYASAUS
Mørk soyasaus: Gjæringstiden er lengre enn for lys soyasaus. Den er mørkere, tykkere, mindre salt og langt søtere siden den er tilsatt melasse (avfall fra sukkerproduksjonen). 
Mørk soyasaus brukes der hvor du ønsker å gi retten farge i tillegg til smaksfylde.

Lys soyasaus: Tynnere og saltere enn den mørkere. Brukes der hvor du ikke ønsker farge, men heller den salte soyasmaken. Vanlig Kikkoman er lys soyasaus.

Soppsoya: Er nesten som mørk soyasaus, men den er laget med sopp i stedet for soyabønner.
Den absolutt beste er Mrs Chengs soppsoya, som jeg kjøper i Sverige.

Mongolsk biff med scampi 

Biff

Grønnsaker

Mongolsk Biff !

2 kommentarer:

  1. Denne retten skal virkelig prøves nå til helgen! Ser hekt nydelig ut! 🤪
    Men jeg vil nok foretrekke å bruke rå scampi eller Argentinske villreker istedenfor ferdig varmebehandlede.

    SvarSlett
    Svar
    1. Helt enig i bruk av rå scampi !!! Jeg hadde bare ferdig kokte - og jeg MÅ bare legge det ut med en gang !! Tålmodighet og holde litt igjen, Nope det klarer jeg ikke :-)

      Slett

Print Friendly and PDF