UKEMENY - VINTERFERIEMENY !

 

Denne uken er det vinterferie i mange fylker i Norge !

Vi er nok ikke ferdig med vinteren etter denne uken, men jeg kan garantere at det blir lysere og lengre dager 🌿 Våren kommer, det kan jeg love deg !

Om du ikke kommer til dekket bord og må lage middagen selv får du her tips til en enkel, smakfull ukemeny. 

Lag en ukemeny å kjøp inn det du trenger så sparer du tid og penger 🌿 

Hvis du har barn, eller barnebarn. La dem få være med på kjøkkenet.
Lag gjerne en kake eller noe annet godt, så dere kan kose dere litt ekstra
💚


Link til oppskriften finner du i navnet på retten 👇

Mandag

Barnas pølsegryte

Enkel -og billig middag - perfekt for barnefamilier.
- eller for barnebarn og besteforeldre 💚

Mild og god på smak. Server retten med pasta eller ris. 



Tirsdag

Salt - Søtt - Syrlig - litt Spicy !
Nydelig laks med grønnsaker, samt nudler i en herlig god dressing !

Enkelt og utrolig godt !


Onsdag

Skikkelig digg - sweet and sour !!
Denne kyllingretten er klar til koking på ca. 10 minutter.

Jeg serverte retten med kokt ris og salat.
Utrolig enkelt og veldig godt !!


Torsdag

Herlig smakfull fiskemiddag !


Enkel og sunn, men veldig smaksrik rett, som er klar til servering på 30 minutter !
Jeg er så glad i hvit fisk, mild og god på smak -og passer godt til andre smaker.


Fisken serveres med masse grønnsaker i en smakfull saus.


Fredag

Pizza på 1-2-3 !!
Når du er "fnysen" på noe godt 🍕

Enklere pizza finnes neppe -og den smaker faktisk knallgodt !


Lørdag

Boeuf Bourguignon er en fransk kraftig kjøttgryte, kokt med vin.
Matretten er fransk husmannskost og kommer opprinnelig fra regionen Bourgogne.

Jeg vil anbefale og koke retten i en slowcooker. Gryten passer seg selv og kjøttet blir utrolig mørt. Vanlig kjele går også helt greit, men da må du passe på den i løpet av koketiden.

Jeg serverer gryten med en smakfull potet & fennikelstappe. 


Søndag

Herlig mør svinefilet, med sprø asparges og sprek koriandersalsa 🌿
Svinefilet kan du brune i stekepanne og ettersteke i stekeovn eller legge rett på grillen.

Når du pakker den inn i bacon beholder den saftigheten og smaker himmelsk.

Frisk smakfull koriander med smak av sitrus 😋
- eller er du en av dem, som synes det smaker såpe ??
Da kan du bruke basilikum, det blir også godt !


Ukens søte
Kladdkake er en svensk litt seig brownies' aktig sjokoladekake.

Du bør steke kladdkaken dagen før servering og basisen til karamellkremen MÅ tilberedes dagen før servering ! Karamellkremen må stå kaldt i minst 12 timer, før den kan piskes stiv.

Når den endelig er ferdig tror jeg du blir fornøyd ♪♫♥♫♪




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF