15 november 2019

Ovnsbakt torsk med dampet Pak Choy & grønnsaker i Red curry !


Enkel og sunn, men veldig smaksrik middag, som er klar til servering på 30 minutter !
Jeg er så glad i hvit fisk, mild og god på smak -og passer godt til andre smaker.

Fisken serveres med masse grønnsaker i en smakfull saus.
Du kan servere retten med poteter eller ris, hvis du ønsker det -eller gå for lavkarbo utgaven.

'Vanlige' gulrøtter inneholder 6,7g karbo per 100 g, knaskegulrøtter inneholder 5g.
Men, det er den totale mengden med karbo hver dag som teller, så det er 'lov' å unne seg en gulrot altså !

Pak Choy er kjempegodt og billig, kalles også for Paksoi, Bok choy og Tai tsai.
Choy og tsai betyr ganske enkelt grønnsak på kinesisk.
Det er en kålvekst som blir brukt i enorme mengder i hele Asia.
Den faller sammen under varmebehandling, på samme måte som spinat, men den smaker mye bedre !
Du kan erstatte Pak choy med spinat, eller kinakål, jepp kinakål er kål ikke salat !

Herlig smakfull fiskemiddag 🐟


Til 4 porsjoner
Inneholder 1657kcal, 53g karbo / 414kcal, 13,25g karbo per porsjon

Ovnsbakt torsk
  • 800 g torskefilet
  • Salt
  • Pepper
  • Godt smør
Sånn gjør du:
  1. Skjær torskefilet i serveringstykker, fjern skinnet. 
  2. Krydre med salt og pepper.
  3. Legg dem på en stekeplate med bakepapir, legg på en bit godt smør på hvert stykke.
  4. Stekes ved 200°C i 12-15 minutter. 
Jeg stekte fisken i en SteamCrips ovn med funksjonen Varmluft + ekte damp.
Kombinasjonen av 75% varmluft og 25% damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.

Sett stekeovnen på 180°C ekte varmluft+damp. Hell vann i vannskuffen på stekeovnen og forvarm ovnen. Stekes i 12-15 minutter.

Dampet Pak Choy
  • 500 g pak choy
  • 1 dl vann
  • 3 ss meierismør
  • Maldon salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Kok opp vann i en kjele, skjær av nederste stilkfestet på pak choy og legg den i kjelen.
  2. La det småkoke under lokk i 5 minutter.
  3. Ta av lokket på kjelen, sett opp varmen og la det dampe til vannet er dampet bort, 2-4 minutter.
  4. Tilsett smør, salt og pepper.
  5. Rør forsiktig eller rist på kjelen så alt blir godt blandet, la det 'koke' til smøret er smeltet.
Grønnsaker i red curry
  • 200 g knaskegulrøtter
  • 1 stk rødløk
  • 2 ts sitronsaft
  • 4 ts Red curry paste
  • 1,5 ss hvetemel eller 2 ts johannesbrødkjernemel
  • 6 dl lett kokosmelk
  • Salt
Sånn gjør du:
  1. Skjær løk i tynne skiver og knaskegulrøtter i to eller tre deler.
  2. Stek gulrøtter, rødløk, litt sitronsaft og curry paste i litt smør.
  3. Rist melet ut i litt av kokosmelken.
  4. Tilsett kokosmelk og melblandingen og kok noen minutter til gulrøttene blir møre, men fremdeles har tyggemotstand.
  5. Smak til med litt salt.
Ingredienser !
Lag saus !
Damp Pak choy !
Tilbehøret er klart !

4 porsjoner, inkl. 50g smør. Ref. Lifesum

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF