09 november 2019

Grillet Argentinsk Entrecôte ♫ Trivento Golden Reserve Malbec 2017


Don't cry for me Argentina.. ♫
Tango, biff og vin er Argentina i tre ord 💃
Biff og vin kan jeg hjelpe dere med, men tango blir det verre med !

Argentina er det landet hvor de spiser mest kjøtt i hele verden.
70 kg kjøtt spiser en argentiner i gjennomsnitt hvert år !!!

De kaller sine grillaftener for ASADO.
De griller sjømat og kjøtt, som er marinert eller krydret.
Rettene blir ofte servert med masse frisk frukt og/eller grønnsaker.

Litt småkaldt ute nå !!!
Jeg fant frem en elektrisk bordgrill, skal det være autentisk Argentisk biff må den grilles,
men den kan selvfølgelig stekes i en vanlig stekepanne hvis du ikke har grill.Hvis du vil ha mer informasjon om grillen, kan du lese om den her.

Entrecôte er storfekjøtt som sitter mellom ribbena på dyret.
Ordet kommer fra fransk entre côte, som betyr : «mellom ribbene».
Entrecôte inneholder en god del fett, og smaker derfor mer enn andre typer biffkjøtt.


Dagens vin:
Trivento Golden Reserve Malbec 2017
Blant de 50 beste argentinske viner i år,  kommer i testutvalg på Vinmonopolet fra 1. november 2019.

Vinen har en kraftig rød farge med fiolette fargetoner. Kompleks og intens med typiske Malbec-aromaer av mørk frukt, plomme og kirsebær. Tiden på franske eikefat gir eleganse og balanse med en fløyelsaktig og fruktig finish.Les pressemeldingen lenger ned på siden.


Du trenger til 4 porsjoner:
 • Entrecôte 4 stk solide biffer
 • Sopp, squash, paprika, cherrytomater og perleløk
 • Olje
 • Salt
 • Pepper
 • Kryddersmør
 • Grønn peppersaus *
Marinade
 • 1,5 dl rødvin
 • 0,5 dl rødvinseddik
 • 4 ss olivenolje
 • 1 ss rosmarin
 • 2 laurbærblad
 • 1 ts pepper
Sånn gjør du:
 • Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
 • Legg kjøttet i en pose og hell over marinaden. Bland det godt sammen.
 • La det stå i romtemperatur i en time. Snu på kjøttet hvert kvarter, så alt blir godt marinert.
 • Forbered grønnsaksspydene.
 • Kok sausen.
 • Ta kjøttet ut av marinaden og tørk det av på tørkepapir.
 • Krydre med salt og legg kjøttet i varm grillpanne, eller aller best på en varm grill.
 • Grill entrecôte 3-5 minutter på hver side. Grilltiden er avhengig av tykkelsen på biffene, tykke biffer blir saftigere enn tynne biffer.
 • La kjøttet hvile i 5-10 minutter før servering.
 • Grill grønnsaksspyd, mens kjøttet hviler. Pensle med olje og krydre godt med salt og pepper. Snu litt på grønnsakene under grilltiden.
 • Serveres med grønn peppersaus og hva du måtte ønske av poteter eller ris,
Grønn Peppersaus
 • 4 dl kjøttkraft, jeg brukte vann og ett beger kjøttfond
 • 2 ss hvetemel
 • 1 ss grønn pepper
 • 1 dl kremfløte
 • 1-2 ss Mrs Chengs soppsoya eller mørk soyasaus
 • Litt salt, smak på sausen først for soyasausen kan være veldig salt.
Sånn gjør du:
 1. Rist sammen melet med litt kald kjøttkraft -eller litt av vannet.
 2. Kok opp resten av kraften og visp inn meljevningen.
 3. Knus grønn pepper grovt i en morter.
 4. Tilsett grønn pepper og la sausen koke i minst 5 minutter.
 5. Tilsett fløte og smak til med soyasaus og eventuelt litt salt hvis nødvendig.
Lag marinade til kjøttet ♫ 850 g til to personer 😅🙈🙊
Lag sausen ♫
Grill biff ♫
Grill grønnsakene ♫
Potetstaver i AirFryer ♫

Handlet grønnsaker, tørket kaffir lime blader og grønn pepper på Nye Hamar Grønt & Godt !

FRA PRESSEMELDINGEN :

Trivento Golden Reserve Malbec 2017 - Blant de 50 beste argentinske viner i år

Trivento Golden Reserve Malbec fra Ljuan de Cuyo i Mendoza, ved Andesfjellene.

Vinjournalist Joaquín Hidalgo og sommelier Alejandro Iglesias publiserte nylig sin 2019 Malbec-rapport med de 50 beste argentinske Malbec-viner. De har smakt 500 viner blindt.  Trivento Golden Reserve Malbec 2017 ble tildelt 94 poeng i denne rapporten. 
Slik omtales Trivento Golden Reserve i rapporten: For 20 år siden begynte Trivento på sin Fine Wine-reise med Golden Reserve-serien. Årene har gått og Trivento Golden Reserve med Malbec-druer fra Luján de Cuyo fortsetter å være blant de beste vinene fra vinmakeren Germán Di Césare. 2017-årgangen er tro mot sin fruktige stil med kirsebær og blåbær og godt integrerte eiketoner. Den er fyldig som enhver flott Luján de Cuyo-vin, med rikelig friskhet og en intensitet som gir en nydelig og langvarig finish.
«Høsten 2017 var eksepsjonell. Ideelle værforhold, spesielt i Valle de Uco og Luján de Cuyo, førte til druer med ekstra høy kvalitet. Resultatet ble ekstraordinære viner, og som Triventos vinmaker Germán Di Césare sier: "Røde viner fra dette området har ikke sett et bedre år".
Argentina - Fire århundrer med vinhistorie
Historien om argentinsk vinproduksjon går tilbake til begynnelsen av 1500-tallet, da de første vinrankene ble brakt til Sør-Amerika av spanske kolonister. Katolske prester som dyrket vin i nærheten av sine klostre var viktige for utbredelsen, og på denne måten sikret de vin til Nattverden. I løpet av 1800-tallet ankom europeiske innvandrere og brakte med seg sine kulturer, skikker og ikke minst vinranker. De første vindyrkerne plantet druer i mange forskjellige områder i Argentina, men oppdaget etter hvert de ekstraordinære dyrkingsforholdene i Mendoza. Takket være all plantingen av forskjellige druesorter, fant de ut at Malbec var druen som tilpasset seg aller best i Mendoza og spesielt i Ljuan du Cuyo. Malbec ble dermed Argentinas nasjonaldrue og det er fortsatt Malbec som dominerer i de eldste vinmarkene i Ljuan de Cuyo - plantet fra 1890 til 1920.
Luján de Cuyo – Malbec's vugge
Luján de Cuyo ligger sør for Mendoza by ved foten av fjellene. Her finner man distriktene Vistalba, Las Compuertas, Perdriel, Agrelo og Ugarteche. Disse var Argentinas første områder som ble tildelt kvalitetsappellasjonen GI – Geographical Indicator i 1993. Vinmarkene i Luján de Cuyo ligger i høyden fra 690 til 1300 moh. Tross et meget solfylt og tørt klima har området også kjølige netter som gir druer med god syre. Smelting fra de snødekte Andesfjellene gir etterlengtet vanning. Jordsmonnet er alluvialt med sand eller stein på toppen, noe som gjør drueutbyttet lavere og fruktkonsentrasjonen høy. Disse områdene produserer Malbec-viner av meget høy kvalitet med intense farger og god fyldighet.
Vinmakeren 
Germán Di Cesare begynte hos Trivento som en ung og lidenskapelig vinmakerassistent i 2002. I dag er han Trivento's sjefsvinmaker og en del av den nye bevegelsen som representerer utviklingen av argentinsk vinproduksjon og vinproduksjonskultur. "Jeg vil være sikker på at alle som prøver Malbec, kommer til å oppleve noe sensasjonelt. Målet er å gi et referansepunkt om opprinnelse og stil i våre viner. Vi vil få frem frukten, elegansen og kompleksiteten som kjennetegner våre viner".
"Vi lager ærlige viner som er enkle å forstå. Vi studerer jorden, klimaet og til og med vindene som gir opphav til vårt navn. Jeg vurderer alle detaljer fra begynnelsen, men det er Moder Jord som viser vei", German Di Cesare. I tillegg til å være en fantastisk vinmaker er Di Cesare en talentfull folkesanger, klassisk gitarist og dyktig danser. Han er også en habil kokk som er opptatt av lokal mat. Di Cesare lager prisbelønte viner på Trivento's 1 289 hektar store eiendom i Luján de Cuyo, Mendoza og er kjent for sin jordnære tilnærming, varme, spontanitet og kunnskap om tradisjonell argentinsk kultur. Stilen i Triventos vinproduksjon etterlater Germans personlige preg i hver flaske.Trivento Golden Reserve Malbec 2017- nå i testutvalg!Druene i denne vinen er dyrket i høyden (910 moh) og kommer fra 70 år gamle vinstokker fra fire forskjellige vinmarker som ligger nær Mendoza-elven i Luján de Cuyo: Vistalba, Las Compuertas, Agrelo og Perdriel. Jordsmonnet i området er alluvialt, og klima er tørt og med mye sol om dagen for perfekt modning av druene. Luján de Cuyo's terroir gir sødmefulle og runde Malbec-viner med fruktige aromaer og myke tanniner. "Vårt mål med Trivento Golden Reserve Malbec er å uttrykke det meste av Luján de Cuyo's jordsmonn, sier vinmakeren Di Cesare.

Duft & smak: 
Vinen har en kraftig rød farge med fiolette fargetoner. Kompleks og intens med typiske Malbec-aromaer av mørk frukt, plomme og kirsebær. Tiden på franske eikefat gir eleganse og balanse med en fløyelsaktig og fruktig finish.
Fakta:
Vinmonopolnr.:
 5260201
Vinmonopolpris: 159,90
Utvalg: Testutvalg, kategori 6
Ny årgang: 2017
Produsent: Trivento Bodegas y Viñedos
Vinmaker: Germán Di Césare
Område: Mendoza, Ljuán de Cuyo
Innhøsting: Håndplukkede druer som høstes fra 1. mars
Utbytte: 7500 kg/ha
Druer: 100% Malbec
Vinifikasjon: Druene fermenteres 21-23 dager i ståltank ved 26 ºC. 48 timer maserasjon før fermentering. Naturlig malolaktisk fermentering
Lagring: 12 måneder i 95% franske eikefat og 5% i store franske eiketønner. 12 måneder på flaske
Alkohol: 14%
Syre: 5,5 g/l
Sukker: 2,3 g/l
Lagringspotensialet: opp til 5 år

Concha y Toro Norway og VCT Norway er heleide datterselskaper av chilenske Viña Concha y Toro S.A. Selskapene i Norge importerer viner fra Chile, Argentina, Sør-Afrika og USA, og har Vinmonopolet som sin største kunde. Morselskapet, Viña Concha y Toro S.A (etablert 1883), er Latin-Amerikas ledende vinprodusent.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF