29 november 2019

Vegetar 3' retters middag 🌿


Det er flere og flere av den norske befolkning, som er veganer eller vegetarianer
.

Veganere sitt kosthold eksluderer alle animalske produkter, som kjøtt, fisk, skalldyr, egg, melk og honning. Kort fortalt, ikke noe fra dyreriket, kun plantebasert kosthold.

Vegetarianere spiser ikke kjøtt, fisk og skalldyr, men dyreprodukter som ikke krever dyrenes liv, som for eksempel en del melkeprodukter, egg og honning.

Det finnes en del forskjellige utgaver av disse to, Lakto-vegetarianer, Ovo-vegetarianer, Lakto-Ovo-vegetarianer, men hvis du skiller mellom veganer og vegetarianer kommer man langt.

Flexicaner - er en som spiser mindre storfekjøtt og mer klimavennlig kjøtt som svinekjøtt, kylling og fisk. Svinekjøtt og kyllingkjøtt forurenser 8 ganger mindre enn storfekjøtt. De har ofte en kjøttfri dag, hvor man eksperimenterer med det veganske kjøkken.

En ting er å få middagsgjester, som er veganer på en vanlig middag. 
Da kan man alltids kjøpe noen ferdigprodukter i butikken. Men, til jul og andre selskaper er det hyggelig å servere noe annet enn 'kjedelig, smakløs' ferdig mat -og vegansk is !


Her kommer mitt forslag til god vegetar/vegan middag
Denne menyen kan du gjerne servere til hele selskapet. 
Selv vi hardbarkede kjøttelskere overlever en middag uten kjøtt -eller fisk.

Kanskje du blir positivt overrasket !
Godt og smakfullt 🌿

Oppskriften finner du link til i navnet på retten.

Halloumisalat med honningmelon

Det første jeg gjør er å gå rett i 'fella' selv 😅
Denne kan serveres til vegetarianere, men ikke veganere da den inneholder fåremelk.

Kjempegod salat med ruccola, honningmelon, halloumiost, pistasjnøtter og dill.
Toppet med en smakfull sennepdressing. 


Vegansk forrett

Det var ikke lett ! 
Det finnes mange gode supper, risotto og salater, men de fleste inneholder en skvett fløte eller ost. Måtte lete litt i oppskriftsbanken min og fant denne gode retten med tofu.

Tofu er laget av koagulert soyamelk og presset i en form så den til slutt minner om en fetaost i utseende. Den smaker stort sett ingenting, men den tar godt til seg smaker av krydder og marinader.

Den er veldig mettende, så lag en liten porsjon til hver person, når den skal serveres som forrett.



Små porsjons nøttesteker 🌿
Nøttefarsen inneholder selvfølgelig nøtter, linser og krydder, samt aprikos og persille.
Pakkes inn i butterdeig og stekes i stekeovn rett før servering.

Hvis du vil kan du  i tillegg lage gode vegisterkaker, oppskrift
👉 her.
Serveres med kokte poteter, grønnsaker og en god peppersaus, som du finner oppskrift på 👉 her. Den sausen er knallgod😋


Kokos Panna Cotta

Panna cotta, direkte oversatt «kokt fløte», er en italiensk dessert.
Her møter Italia Asia, byttet ut fløte med kokosmelk.

Resultatet ble en nydelig asiatisk, vegansk dessert !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF