21 mars 2014

Kokos PANNA COTTA med hot Mango ♫


Panna cotta, direkte oversatt «kokt fløte», er en italiensk dessert.
Den lages av fløte, vaniljestang, sukker og gelantin og serveres, som regel med bær eller -coulis.

Her møter Italia Asia, byttet ut fløte med kokosmelk.
Resultatet ble en nydelig asiatisk dessert !

Desserten kan også serveres til veganere, da den ikke inneholder egg og melkeprodukter.
Du må da bruke vegansk gelantin.

Du kan bruke Agar-Agar pulver, som erstatning for gelantin, men i mye mindre mengde. 
Du får kjøpt Agar-Agar på helsekost butikker.

Til 4 porsjoner trenger du:
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 dl sukker
  • 1 dl kokosmasse
  • 2 lime
  • 3 plater gelatin /1 ts Agar-Agar 
  • 1 mango
  • 1/2 rød chili
  • Sitronmelisse
Sånn gjør du:
  1. Kok opp kokosmelk, sukker, kokosmasse og saften av en 1 lime.
  2. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter, klem vannet ut av platene før du tilsetter dem i kjelen.
  3. Ta kjelen av platen og rør inn gelantinen, en om gangen i den varme blandingen.
  4. Hell blandingen i porsjonsformer.
  5. La de stå i kjøleskapet til de stivner, ca. 4 timer.
  6. Skjær mango i biter og legg dem i en bolle med hakket chili, sitronmelisse og saften av 1/2 lime.
  7. Bland alt godt sammen.
  8. Legg mango på toppen av desserten ved servering.

ดีและหวาน

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF