12 mars 2014

Lime-marinerte reker med avokado og sprøstekt parmesan ღ☼


Kjempegod, delikat, lekker forrett !
- eller smårett, når du har lyst på noe friskt og godt, med litt krønsj 
Det er utrolig raskt og enkelt å lage sprøstekt parmesan, som smaker kjempegodt !
Prøv da vel !

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 400 g reker, ferdig renset
  • 2 stk avokado
  • 1 stk agurk
  • 4 ss hakket gressløk
  • 4 stk lime
  • Olivenolje
  • Parmesan
  • Ruccola salat
  • Havsalt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Rens reker. 
  2. Legg rekene i en bolle, hell over 2 ss olje og 2 ss limesaft, bland det forsiktig sammen.
  3. Legg rekene lagvis i to små porsjonsformer, sett det i kjøleskapet.
  4. Skjær avokado og agurk i terninger (skjær bort den bløte remsen i midten), hakk gressløk, legg det sammen i en bolle.
  5. Rør sammen 2 ss olje og 2 ss limesaft, hell over avokadoblandingen og rør det forsiktig sammen.
  6. Legg det i to små porsjonsformer og sett det i kjøleskapet.
  7. Fersk revet parmesan drysses i sirkler på et bakepapir, i ett tynt lag så du nesten ser igjennom.
  8. Stekes på 160 grader varmluft til osten er gyldenbrun, det tar ca. 5 minutter, avkjøles.
  9. Legg ruccolasalat på en tallerken, strø over litt havsalt og pepper.
  10. Snu formen med avokado/agurk og legg den på salaten.
  11. Snu formen med rekene og legg dem på avokadoblandingen.
  12. Legg parmesanlokket på toppen ღ☼

Reker 

Avokado, gressløk og agurk 

Parmesan klar til steking 

Nyt den gjerne med glass cremant :
Delorme Cremant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut 2011

  • Varetype:Musserende vin
  • Land/distrikt:Frankrike, Burgund, Øvrige
  • Årgang: *)2011
  • Passer til:Apertiff   Skalldyr   Fisk  

Spis & Nyt 


  • Farge:Middels dyp grønngul.
  • Lukt:Frisk.
  • Smak:Fruktig med preg av eple.
  • Råstoff:Pinot Noir 100%
  • Innhold:Alkohol 12,00%Sukker: 9,00 g/lSyre: 7,60 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Produsent:Andre Delorme
  • Grossist:Beverage Partners Norway AS
  • Distributør:Vectura AS

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF