26 mars 2014

Saunapalvi Pajun c",) Finsk Badsturøkt skinke med asparges og hollandaisesaus !!


Jeg har fått Saunapalvi Pajun av min finske svigerinne, kjøpt på Stockmann i Åbo.
Finland er kjent for sine gode skinker, som vist nok skal være 100% bedre enn den norske.
Har testet den med asparges og hollandaisesaus -og JA den smakte helt fortreffelig !!

Asparges:
Brekk av den nederste delen på aspargesen, der den knekker naturlig.
Kok asparges i saltet vann i 3-4 minutter.

Hollandaisesaus:
  • 3 eggeplommer
  • 120 g godt smør 
  • 1,5 ss sitronsaft
  • Salt
Sånn gjør du:

  1. Smelt smøret til sausen.
  2. Ha eggeplommene i liten kjele.
  3. Tilsett sitronsaft og litt salt.
  4. Visp eggeplommene over en kjele med varmt vann og spe forsiktig med det
  5. smeltede smøret.

Kan serveres som enkel forrett -eller som hovedrett med kokte nypoteter til !!




✿ ✿✿ ✿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF