06 mars 2014

Kylling med pesto, servert med ovnsbakte pesto'poteter og salat med avokado ♫


Her er en smakfull kyllingrett, som lager seg selv i stekeovn.
Skjær opp poteter og stek dem sammen med kyllingfileten.
Bruk ferdig pesto på glass eller lag din egen, oppskrift nederst på siden.

Ingredienser:
  • Kyllingfilet
  • Pesto
  • Poteter
  • Olje
  • Salt
  • Pepper
  • Isbergsalat
  • Ruccola
  • Avokado
  • Cherrytomater
  • Agurk
  • Mais

Kylling:
Legg rå tint kylling i en ildfast form.
Krydre med litt salt og pepper.
Smør på ett lag pesto på toppen av hver filet.
Stekes: varmluft 180 grader i ca. 30 minutter.

Poteter:
Skjær poteter i båter, legg de i en ildfast form/ovnspanne.
Bland litt olje sammen med litt pesto, hell over og bland godt sammen.
Strø over litt havsalt.
Bak poteter i ovn, sammen med kyllingen.

Salat:
I dag så brukte jeg isbergsalat, ruccola, agurk i biter, cherrytomater delt i to og
avokado i terninger med litt sitronsaft på, så den ikke blir brun -og strødde over litt mais.


Pesto:
  • 1 potte basilikum
  • 2 ss pinjekjerner
  • 50 g reven parmesan
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 dl olje

Mos balsilikum, parmesan, pinjekjerner (som du bør riste i en varm panne først) og
hvitløk i en foodprosessor. Tilsett olivenolje i en tynn stråle, mens maskinen går.
Smak til med salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF