}); Edels Mat & Vin: Blåskjell med hvitløk og basilikum !! Hoi Ma Laeng Poo c",) Google+

lørdag 29. mars 2014

Blåskjell med hvitløk og basilikum !! Hoi Ma Laeng Poo c",)


Blåskjell er så godt !! Prøver stadig og finne nye oppskrifter med blåskjell som hovedingrediens.
Her er en asiatisk utgave : HOI MA LAENG POO !

Forrett til 4 personer eller hovedrett til 2 personer:
  • 1 rød chili
  • 1 liten hvitløk uten fedd (3 fedd)
  • 1 ss pepper
  • 3 ss solsikkeolje
  • 1 1/2 ss østerssaus
  • 1 ss fiskesaus
  • 1 kg blåskjell, renset og kontrollert.
  • 2 dl kyllingkraft, vann + 1/2 beger kylling Fond Cups
  • 1/2 ts sukker
  • Basilikum, frisk
  • Koriander, frisk til pynt

Fremgangsmåte:
  1. Knus pepper i en morter, finhakk chili og hvitløk, bland det sammen med knust pepper.
  2. Tilsett olje i en stor kjele.
  3. Når oljen er varm tilsettes pepperblandingen og stekes under røring i ca. 30 sekunder.
  4. Tilsett kyllingbuljong, østerssaus, fiskesaus og sukker. Bland alt godt sammen.
  5. La det koke opp.
  6. Tilsett blåskjell. 
  7. Legg på lokk og la det koke til skjellene åpner seg, ca. 5 minutter.
  8. Rist på kjelen noen ganger.
  9. Tilsett basilikumblader.
  10. Legg blåskjellene i store suppetallerkener.
  11. Pynt med koriander.


Som tilbehør hadde jeg hvitløksbrød og tørr hvitvin ;)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar