11 mars 2014

Appelsin & soya torsk med pasta, asparges og gulrot ~ ♥ ~

Vi mennesker er som østers,
selv det skrøpeligste skall kan inneholde en vakker perle ¸.•*

-ikke akkurat østers på menyen i dag, men nydelig, frisk, salt og syrlig torsk.

Torsk og pasta smaker faktisk godt sammen, særlig i kombinasjon med appelsin, gulrot, asparges og soyasaus. Denne retten passer både til hverdag og fest.

Til 4 personer trenger du:
  • 800 g torskefilet
  • Salt
  • Pepper
  • 2 stk appelsin - kun saften
  • 3 ss soyasaus
  • 4 stk gulrot
  • 1 bunt asparges
  • 14 "bunter" tagliatelle
  • Persille
Fremgangsmåte:
Skjær torskefileten i serveringstykker.
Krydre den med salt og pepper.
Stek fisken ca. 2 minutter på hver side, på varm panne med en blanding av litt olje og godt smør.
Hell på appelsinsaft og soyasaus.
Legg på lokk, trekk pannen til side og la fisken ettersteke ca. 5 minutter.

Skrell gulrøttene med en potetskreller.
Fortsett og bruk potetskrelleren til å lage strimler.

Kok pastaen i lettsaltet vann. Ha 1 ss olje i vannet, da klistrer ikke pastaen seg sammen.
Legg i gulrotstrimler, når det er 4 minutter igjen av koketiden. Sil av vannet.

Brekk av den nederste delen på aspargesen, der den knekker naturlig og skjær den i tre biter.
Kok asparges i lettsaltet vann i 3-4 minutter.

Legg pasta og asparges på en tallerken.
Smak til appelsinskyen, som er igjen i stekepannen og hell litt over pastaen.
Legg fisken på toppen og dryss over litt hakket persille.

~ ~ God Middag ~ ~

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF