14 mars 2014

MONOLITKAKE ;))♥

 


Nydelig mektig dessert, men du må lage den dagen før den skal serveres !!
- og vi kan slå fast at jeg ikke er noen konditor, men den smakte godt i hvert fall c",)
Anbefaler og bruke en litt mindre form, så kaken blir høyere.
Jeg brukte en brødform på 2 liter, skal lage den på nytt senere, øvelse gjør mester !!
Fremgangsmåte:
Lag en form av aluminiumsfolie, som er like stor som toppen på en brødform ved å klemme aluminiumsfolien rundt toppen av formen. Sett aliminiumsformen på en stekeplate.

Nøttebunn:
  • 3 stk eggehviter
  • 4 ss sukker
  • 2 poser hakkede mandler, totalt 70 gram
Pisk eggehviter og sukker til marengs.
Vend forsiktig inn mandlene og fordel røren i aluminiumsfolieformen.
Stekes ved 180 °C i ca. 25 minutter, til den er gylden brun.
Avkjøl.
Den satt godt fast i formen, så jeg la den i fryseren en times tid c",)

Gelé:
1 pk gelé med jordbærsmak
  1. Bruk en brødform på 1-1 1/2 liter.
  2. Kle innsiden av formen med plastfolie. Dette for at det er lettere å få ut kaken når den er ferdig.Lag gelé etter anvisningen på pakken, men bruk bare 3 1/2 dl vann.
  3. Hell den i formen og sett formen i kjøleskap så geléen stivner.

Sjokolademousse:
  • 1 pk sjokolademousse med daim
  • 1 dl melk
  • 1 dl kremfløte
Visp krem av 1 dl fløte, visp sjokolademousseen ut i 1 dl melk, rør forsiktig inn kremen.
Legg sjokolademoussen over den stivnede geléen i formen.


Montering:
  • Skjær til nøttebunnen og legg den på toppen av sjokolademoussen.
  • Dekk til med plasten og sett formen i kjøleskapet over natten.
Sjokoladeglasur: (Lages på dag 2)
  • 1 dl kremfløte
  • 1 plate kokesjokolade
  1. Varm opp 1/2 dl fløte og ha i hakket sjokolade.
  2. Ta kjelen til side og la sjokoladen smelte.
  3. Rør det sammen og tilsett 1/2 dl kald fløte.
  4. La glasuren avkjøles helt.
  5. Hvelv kaken over på et fat og smør glasuren på i et tynt lag.
  6. La kaken stå kaldt til den skal serveres ;))
Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF