17 mars 2014

Thai Biffsalat ♪♫

Biff & en touch av Asia = Lykke !!! 
Mat kan ikke bli stor bedre !!
God, mør biff er toppers mat for en matelsker som meg.

Når jeg i tillegg blander inn asiatiske smaker, de 4 S'er :
Søtt, salt, syrlig og spicy = Mathimmelen

Til 2 personer:
BIFF:
  • 400 g ytrefilet storfe
  • Salt & pepper
  • 1 ss smør
  • 1 ss sesamolje
GRØNNSAKER:
  • 1/4 isbergsalat
  • 100 g sukkererter, deles i to hvis veldig store
  • 1/2 stk rødløk, i tynne strimler
  • 1 stk rød paprika, i tynne strimler
  • 1/2 stk slangeagurk, i staver, fjern den bløte remsen i midten
  • 2 ss grovhakket, frisk koriander
  • Sesamfrø
DRESSING:
  • 2 ss thai fiskesaus
  • 2 ss lime eller sitronsaft
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss brunt sukker
  • ½ stk finhakket, rød chili
Sånn gjør du:
  1. Skjær opp salat.
  2. Hakk rødløk, paprika og agurk.
  3. Bland inn koriander og sukkererter.
  4. Rør sammen alle ingrediensene til dressingen.
  5. Rør til sukkeret er oppløst, og bland dressingen inn i grønnsakene.
  6. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal tilberedes.
  7. Krydre kjøttet med salt og pepper.
  8. Stek kjøttet i sesamolje, tilsatt smør på sterk varme til det begynner å piple blod på oversiden.
  9. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem., trenger ca. 3 minutter på hver side.
  10. La biffene hvile i 5 minutter.
  11. Skjær dem i skiver og legg skivene over salaten.
  12. Dryss over litt sesamfrø ♪♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF