01 mars 2014

Tiramisu ♫ Servert i porsjonsglass ♫


Tiramisù er en av de mest kjente italienske dessertene.
Den består av savoiardi, på norsk ofte kalt fingerkjeks dynket i kaffe og cognac.
Samt en god mascarponekrem, med mascarpone, sukker og kremfløte.
Mascarpone er en Italiensk mild kremet friskost laget av creme fraiche og fløte.

Navnet tiramisù på italiensk betyr «trekk meg opp» 
en referanse til den oppkvikkende effekten av kaffe og sukker.
Dette er en smakfull, god dessert for de voksne, men ikke særlig barnevennlig !
Desserten er farlig god altså 

Du trenger til 10 porsjoner:
  • 1 kopp sterk kaffe
  • 5 cl cognac
  • 1/2 pakke ladyfingers
  • 3 egg
  • 2 dl sukker
  • 250 g mascarpone
  • 2,5 dl kremfløte
  • Kokesjokolade
Sånn gjør du:
  1. Bland kaffe og cognac i en bolle.
  2. Skill eggeplommer og eggehviter.
  3. Pisk eggeplommer og sukker, rør inn mascarponeosten.
  4. Pisk fløte til krem og rør den inn.
  5. Stivpisk eggehvitene og vend den forsiktig inn i kremen.
  6. Del kjeksene i to.
  7. Legg ett lite lag med krem i bunnen av ett glass.
  8. Dypp kjeksene raskt i kaffeblandingen og legg en halvdel i glasset, legg på ett lag krem, ett lag til med kjeks, ett lag krem. 
  9. Dryss over revet sjokolade.
  10. Settes i kjøleskapet i ca. 2 timer.
  11. Spis & Nyt ♫ 

Flere teorier om kakens opphav eksisterer. En av de mindre glamorøse men mest sannsynlige er at kaken ble laget for å kunne gjenbruke kake som var blitt gammel og kaffe som var blitt kald.
Andre historier sier at den ble oppfunnet på 1600-tallet, og raskt ble populær blant hoff-underholdere, som trengte å trekke seg opp i de korte pausene mellom opptredener.
En annen er at den ble oppfunnet på 1800-tallet, på oppfordring av Camillo Cavour, Italias første statsminister, som trengte den ekstra energien for oppgaven å samle Italia.
Faktisk har man ingen skriftlige kilder som refererer til tiramisu før 1980-tallet. (Kilde: Wikipedia)


Ingredienser ♫ 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF