19 november 2017

Hjemmelaget 'Baconcrisp' av ribbesvor 🐷


Jeg har laget sylte av ribbe -og fikk igjen ribbesvor. Den kan selvfølgelig ikke gå i søpla.
'Baconcrisp' kan du enkelt lage, mens ribba til sylta koker.

'Baconcrips' kan spises som snacks eller som tilbehør til ribbe eller skinkestek.
Sunt er det ikke, men hjemmelaget 'Ribbecrisp' smaker fantastisk godt da !!
Utrolig enkelt og veldig godt - Prøv da vel !!


Du trenger:
  • 1/2 kg ribbesvor
  • 2 liter vann
  • 2 ss salt
Sånn gjør du:
  1. Kok svoren mør i saltet vann, ca. 1 time.
  2. Avkjøl den før du skjærer eller klipper den opp i strimler.
  3. Stek strimlene på rist i ovnen ved 180 grader, til de er sprø, det tar 1-1,5 time. 
  4. Ikke dekk dem til med noe, eller pakk dem inn før de er helt avkjølt.

Ribbesvor (som blir til overs når man lager sylte) !
Kokes i 2 liter vann og 2 ss salt i en time !

Klipper opp kokt, avkjølt ribbesvor ! 
Stekes på rist i ovn, på 180 grader i ca. 1 time !
Sett under en stekeplate med bakepapir, for det drypper ganske så mye fett !! 
Klar til servering !!
Nom Nom 😋

2 kommentarer:

  1. Merkelig å posere grisebamsen ved baconsvoret. haha

    SvarSlett
    Svar
    1. Tidlig krøkes :) Svinekjøtt kommer fra en gris, ikke 'fra kjøledisken i butikken' !!

      Slett

Print Friendly and PDF