12 november 2017

Bollefrikassé !


Det var alltid stor stas når mor serverte farseboller i frikassésaus 🌿

Det er jo bare så godt da, med milde smaker som barna liker -og sletts ikke noe hokuspokos å lage !!

Herlig god tradisjonsrik husmannskost, som ikke må gå i glemmeboken !
Serveres med ett dryss persille selvfølgelig
 🌿


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g medisterfarse
  • 10 dl vann
  • 2 terninger grønnsaksbuljong
  • 4 gulrøtter
  • 1/2-1 purre
  • 1 persillerot
  • 1/4 selleri
  • 4 ss hvetemel + litt vann
  • 1,5 dl kremfløte
  • Salt
  • Pepper
  • 1 beger kjøttfond
  • Kokte poteter
  • Persille 
Sånn gjør du:
  1. Skjær opp grønnsakene i passende biter.
  2. Kok opp grønnsaksbuljong og kok grønnsakene i 10 minutter.
  3. Rist/rør ut hvetemel i litt vann og tilsett det i kjelen under omrøring.
  4. Kok opp.Tilsett fløte og kjøttfond. La det koke i 5 minutter, så du blir kvitt melsmaken.
  5. Smak til med salt og pepper. 
  6. Form farseboller og legg dem i kjelen ved hjelp av en spiseskje.
  7. La retten trekke i ca.10 minutter, til farsebollene er ferdig.
  8. Serveres med kokte poteter og ett dryss persille.
Tips:
Retten kan også tilberedes med matfløte, men matfløten har lett for å skille seg under koking.

Ingredienser 🌿
Grønnsaker 🌿
Tilsatt fløte og kjøttfond 🌿
Legg i farseboller 🌿
La det trekke i ca. 10 minutter 🌿
Klar til servering 🌿
Spis & Nyt 🌿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF