♥
Løksuppe er en aldeles nydelig suppe ♥
Den varmer både kropp og sjel ♥
Fransk løksuppe er den mest kjente, med ostesmørbrød på toppen -og gratinert i ovnen.
Vil du pimpe opp suppa med asiatiske smaker finner du oppskrift på Asiatisk Løksuppe med biff 👉 her.
I denne utgaven har jeg brukt hvitvin og både grønnsak -og hønsebuljong, men du kan også lage den med kun grønnsaksbuljong.
Jeg har kokt suppen i crock-pot, men den kan selvfølgelig tilberedes i en vanlig kjele.
Koker du den i kjele bør den småkoke i ca. 1 time.
Ingen kan forestille seg at løk smaker så godt altså ♥
-før de har smakt løksuppe !
Du trenger til 8 porsjoner:
- 8 stk løk
- Godt smør
- 1 kinesisk hvitløk (hvitløk uten fedd) eller 3 fedd 'vanlig' hvitløk
- 2 liter vann
- 2 grønnsaksbuljong terninger
- 2 hønsebuljong terninger, kan erstattes med grønnsaksbuljong
- 1 dl hvitvin, kan erstattes med eplejuice eller 1 ts eddik
- 2 ss frisk hakket timian eller 1-2 ts tørket timian.
- 2 ts sukker
- 1 ss soppsoya, eller soyasaus
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- Parmesan
- Godt brød, jeg synes hvitløksbrød er kjempegodt til løksuppe
Sånn gjør du:
- Skjær løken i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin.
- Stekes i stekepanne med smør under omrøring, tilsett presset eller finhakket hvitløk.
- Stekes på middels varme til den blir gylden.
- Hell løken over i crock-pot kjelen og tilsett timian, sukker, salt, pepper og soyasaus.
- Knus buljongterninger og tilsett det i gryta, sammen med vann og vin.
- La suppen 'koke' 4-5 timer på LOW eller 2,5-3 timer på HIGH. I vanlig kjele bør den koke i 45 minutter -eller lenger. Den blir bedre og bedre jo lenger den koker, så du kan gjerne la den stå og småkoke i kjelen eller i crock-pot i mange timer.
- Smak til med mer salt og pepper, hvis nødvendig.
- Fersk revet parmesan drysses i sirkler på et bakepapir, i ett tynt lag så du nesten ser igjennom. Stekes på 160 grader varmluft til osten er gyldenbrun, ca. 5-8 minutter. Legg dem over på tørkepapir, så fettet renner av og de stivner.
- Server suppen rykende varm og server sprøstekt parmesan ved siden av -eller knus de og dryss osten over.
- Server suppen med godt brød, som man kan duppe i suppa.
![](https://2.bp.blogspot.com/-CmMzYg9lGQw/Wf2nl8q5eAI/AAAAAAAAbbM/GV6HSSUmRcoA3jHxG0gYdABj8BbluoKJwCLcBGAs/s640/20171104_115234.jpg) |
Skjærer løk ♫♫ Mandolin anbefales !! |
![](https://3.bp.blogspot.com/-n8TieDU0918/Wf2nzfEepuI/AAAAAAAAbbU/3XZDYrungUAIOmVpP-p0dk_VxVYjR9B7gCLcBGAs/s640/20171104_120329.jpg) |
Bruner løken ♫♫ |
![](https://1.bp.blogspot.com/-XIwoH66-01Q/Wf2oczpXpsI/AAAAAAAAbbc/jcsp3pi2pr0Q_m145Ghu2OgeDHksqckOQCLcBGAs/s640/20171104_121113.jpg) |
Knuser buljongterninger ♫♫ Det er smart å legge dem i en pose og knuse dem med en kjevle ! |
![](https://2.bp.blogspot.com/-2-2YymUrwBk/Wf2ouj9FFFI/AAAAAAAAbbg/9KrYkdxL11gjx9lZLu47sU1lP-9hUZcKgCLcBGAs/s640/1509794857117.jpg) |
Klar til koking ♫♫ |
![](https://4.bp.blogspot.com/-ZSFGEk6ez8w/Wf29NBd-OQI/AAAAAAAAbbw/DkMwOSCinEUTuxbcjOKe9KX_c_wXviFrACLcBGAs/s640/20171104_135254.jpg) |
River parmesan ♫♫ |
![](https://4.bp.blogspot.com/-YkK0cZluWeI/Wf2-vsUniEI/AAAAAAAAbb8/h9C6QB7svUgFizBcMzEEpbIIvt9OfjawQCLcBGAs/s640/20171104_141847.jpg) |
Sprøstekt parmesan ♫♫ |
![](https://4.bp.blogspot.com/-eU5Z7h5vQ3o/Wf2ndrgbSlI/AAAAAAAAbbI/wt1oU0h1HuwhwRtegduNJmdKwLa4OpR6QCLcBGAs/s640/20171104_114323%2B%25281%2529.jpg) |
Ingredienser ♫♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar