Stromboli blir ofte servert som forrett på Italienske pizzarestauranter.
Stromboli ble oppfunnet i USA på 1950-tallet -og er mer kjent i USA enn i Italia.
Fyll den med hva du vil, jeg har brukt kjøttdeig, sopp, løk, paprika og masse ost !
Stromboli med salami og skinke finner du oppskrift på
her.
Se steg for steg bilder, lengre ned i innlegget.
Pizzarullen serveres med hjemmelaget pizzasaus ♫♫♫
- Ca. 5 dl pizzamel eller hvetemel
- 1/2 pose tørr pizzagjær
- 2,5 dl vann
- 2 ss olje
- 1 ts salt
Sånn gjør du:
- Bland inn gjæren med en 3/4 av melet.
- Tilsett lunket vann, olje, salt og resten av melet, litt og litt mel om gangen.
- Elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
- La den heve i ca. 45 minutter.
Pizzasaus:
- 400 g hermetiske tomater
- 4 ss tomatpurè
- 2 ts tørket basilikum
- 2 ts tørket oregano
- 1/2 ts sukker
- Salt
- Pepper
- Basilikum
Sånn gjør du:
- Kok opp tomater, tomatpurè, sukker, tørket basilikum og oregano.
- La sausen småkoke i 15-20 minutter.
- Tilsett en neve grovhakket basilikum og smak til med salt og pepper.
- Kjør den med en stavmikser for å få fin konsistens.
- La den avkjøles for du smører den på pizzabunnen. Det blir pizzasaus til overs, den kan du bruke som dippsaus ved servering.
Stromboli fyll:
- 400 g kjøttdeig
- 1/2 gul løk
- 100 g sopp
- Søt paprika
- Revet mozzarella og cheddar
- 1 egg, til pensling
- Parmesan
- Basilikum
Sånn gjør du:
- Stek kjøttdeigen i en panne med litt smør. Når kjøttdeigen nesten er ferdig stekt legger du den på den ene halvdelen av stekepannen.
- Tilsett løk og sopp på den andre halvdelen av stekepannen og la det surre til løken er gyllen og soppen er stekt.
- Bland kjøttdeig, løk og sopp sammen og krydre med salt og pepper. La det avkjøles litt før du legger det på pizzabunnen.
- Skjær paprika i tynne strimler.
- Kjevle ut deigen til ett rektangel. Pass på at det er mel under den hele tiden, så den ikke fester seg fast. Ikke lag bunnen altfor tynn (erfaring fra i dag 😏
- Legg på pizzasaus, men ikke helt ut på den ene langsiden og på de korte sidene.
- Legg på kjøttdeig, løk, sopp og paprika.
- Legg på ett godt lag med ost.
- Visp egget med en gaffel -og pensle egg rundt kantene.
- Brett inn kantene på den korte siden -og rull den sammen.
- Legg den med skjøten ned på ett stekebrett med bakepapir.
- Pensle pizzarullen med egg og dryss over revet parmesan og hakket basilikum.
- Stek pizzarullen i forvarmet ovn, 225 grader i ca. 20 minutter.
- Dryss over frisk hakket basilikum ved servering og server pizzarullen med resten av pizzasausen.
- Spis & Nyt ♫♫
![](https://3.bp.blogspot.com/-JJg91DGHkFw/WgWp_Dgew4I/AAAAAAAAbgI/Wy8akUDiQHkzxbRSl2GkqmFffVMEt8IjQCLcBGAs/s640/20171110_142359.jpg) |
Mens pizzadeigen står til heving, finner jeg frem ingrediensene til pizzasausen ♫♫ |
![](https://3.bp.blogspot.com/-JloVZ0HxUYw/WgW4Cl_9wbI/AAAAAAAAbgY/JFNoagZkihM_tj9bwuZFKtlmtBzfq75iQCLcBGAs/s640/20171110_151054.jpg) |
Koker pizzasaus ♫♫ |
![](https://2.bp.blogspot.com/-daDdAPb2FOE/WgW4RRMFJSI/AAAAAAAAbgc/zKbPmBAOpoMG0Vu-8Yub1dE4pGOms9D7ACLcBGAs/s640/20171110_151416.jpg) |
Ingredienser til pizzafyll ♫♫ |
![](https://4.bp.blogspot.com/-UT7KWg4JwVE/WgW4gLb69NI/AAAAAAAAbgg/XqVaN5PcoTgYz56rK2DGDctaJjqg9mRFgCLcBGAs/s640/20171110_151739.jpg) |
Kjører sausen med en stavmikser ♫♫ |
![](https://4.bp.blogspot.com/-kyuj2LiECoI/WgW4qHQ-U7I/AAAAAAAAbgo/gBHeLL9T5FIaEomza8-e_ShFoR7MsTdxACLcBGAs/s640/20171110_152417.jpg) |
Har skjært opp løk og sopp ♫♫ |
![](https://3.bp.blogspot.com/-YCbwEcS8Yhs/WgXA7tm34AI/AAAAAAAAbg4/Q5jNzIeesiwsHc_TQ_btZqMbLfaJcTHgACLcBGAs/s640/20171110_155916.jpg) |
Steker kjøttdeig, løk og sopp ♫♫ |
![](https://1.bp.blogspot.com/-yOlLjXhTI3I/WgXMnO2QQ9I/AAAAAAAAbhI/i4f3gAj9x0IOpkz7JwX_enbBzJltaCxhwCLcBGAs/s640/20171110_162038.jpg) |
Kjevler ut deigen ♫♫ Ikke lag den så tynn !! |
![](https://4.bp.blogspot.com/-Yw3BSXMKgS4/WgXM0NSmnMI/AAAAAAAAbhM/68BX5D6B8nEiQ3ksmXaKpyuFKTN8vcDVQCLcBGAs/s640/20171110_162237.jpg) |
Pizzasaus ♫♫ |
![](https://1.bp.blogspot.com/-ekZW7KTpUC8/WgXM7b1GavI/AAAAAAAAbhQ/dyiP0D24jlk2cDMcRuK9svSZ7euqEWAPACLcBGAs/s640/20171110_162652.jpg) |
Kjøttdeigfyllet og paprika ♫♫ |
![](https://1.bp.blogspot.com/-xspY-S1hhiw/WgXNDI9N_2I/AAAAAAAAbhU/pJ-E0z7AMGsIujw9XDIEMLUqS5PFxyIwACLcBGAs/s640/20171110_163102.jpg) |
Har lagt på ost, penslet kantene med egg ♫♫ Prøver og rulle den sammen !! |
![](https://2.bp.blogspot.com/-Nyny5h_Nbfo/WgXNQjmzhCI/AAAAAAAAbhc/ea7lDfT9zEg4PVaQuZySYWxlf8-Heee0wCLcBGAs/s640/20171110_163909.jpg) |
Det holdt på å gå riktig så galt !! Spent på om fyllet renner ut, den er ikke helt tett i bunnen og noen hull her og der !! |
![](https://3.bp.blogspot.com/-Z-E-tPC9gUo/WgXNhCkGzKI/AAAAAAAAbhg/DvGLubohSFwymswh0J9YtxrmZlxYYNahwCLcBGAs/s640/20171110_164822.jpg) |
Penslet med egg og drysset over revet parmesan ♫♫ |
![](https://3.bp.blogspot.com/-m4fXPb38Y7U/WgXOZk4SOEI/AAAAAAAAbhs/xTKCU7vPmSQVo99rCPDBIy_jhJQ41jgvQCLcBGAs/s640/20171110_170445.jpg) |
Tar meg ett glass Skravle-vin, mens pizzarullen steker 😉 Går dette bra, så går alt bra ♫♫ |
![](https://3.bp.blogspot.com/-4eU5gg0lepU/WgXZeGW_6SI/AAAAAAAAbh8/JXCRTUPXfqcsNpedFOEE3k7PNVn4ZlXlACLcBGAs/s640/1510331876701.jpg) |
Klar til servering ♫♫ Det gikk ganske bra ! |
![](https://3.bp.blogspot.com/-GCEH7UWFHEM/WgXZm1uBz4I/AAAAAAAAbiA/aRnLli2Xiw4JPTeTJdyqlPIjQr128YUewCLcBGAs/s640/1510331856404.jpg) |
Smakte godt, selv om den ikke 'vart helt som den sku' ♫♫ |
![](https://3.bp.blogspot.com/-UyM8SYtNKEQ/WgXZyiTc70I/AAAAAAAAbiE/x6rREOUOd0YtlWnHX7jvQySUaYrT6JsHgCLcBGAs/s640/1510331843185.jpg) |
Spis & Nyt ♫♫ |
![](https://2.bp.blogspot.com/-U5L3YS1LIjY/WgXqhiah9-I/AAAAAAAAbig/TBZt6izJhNsUdEgzA2HpovtCplwxpynNACEwYBhgL/s640/23473159_10156994521993079_8013223634049990836_n.jpg) |
- og når jeg var ferdig med pizzarullen, pakket jeg opp pakken fra Norges beste bakst 😃
Silikonmatte, den også kan brukes som bakepapir, hadde kanskje vært smart å bruke !! Må testes neste gang ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar