Google+

lørdag 11. november 2017

Brunostis med jordbærcoulis og marengs ♥


Jeg har lenge hatt lyst til å lage brunostis, da jeg har en mann som bare 'må ha' brunost hver dag  Leste oppskrifter på nett og kom frem til denne utgaven.
Når man lager brunostis får man jo igjen eggehviter.
A-ha... det er sikkert godt med sprø marengs eller pikekyss, som det også kalles -til isen 😋
Også trenger man noe syrlig til alt det søte - Hmmm.... Jordbærcoulis selvfølgelig 🍓
Da er det bare å sette i gang !!

Denne desserten tar det over seks timer å lage, så lag gjerne alle elementene dagen før servering.
Hjemmelaget brunostis er kjempegodt -og veldig enkelt å lage selv, prøv da vel.
Det ligger steg for steg bilder, med enkelte tips under oppskriften.
Kjempegodt ble det ♥ Må si meg fornøyd med denne selvkomponerte desserten 


Herlig smakfull dessert med sprø marengs og en nydelig, litt syrlig jordbærcoulis 🍓

Brunostis
  • 1 plate gelatin
  • 1 vaniljestang
  • 2½ dl lett melk
  • 3 dl kremfløte
  • 220 g god brunost
  • 5 eggeplommer
  • 100 g sukker

Sånn gjør du:
  1. Legg gelatinplaten i kaldt vann til den er myk, det tar 5-10 minutter.
  2. Hell melk og fløte i en kjele.
  3. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene, tilsett frøene og vaniljestangen i kjelen.
  4. Kok opp blandingen og ta kjelen av platen. 
  5. Ta ut vaniljestangen.
  6. Rør inn gelatinplaten.
  7. Riv brunost og rør den inn i fløteblandingen.
  8. Avkjøl blandingen litt.
  9. Skill eggehvite og plommer. Ta vare på eggehvitene, de skal brukes til marengs.
  10. Pisk sammen sukker og eggeplommer til eggedosis. 
  11. Visp brunostblandingen inn i eggedosisen, når den er ganske så avkjølt.
  12. Ha blandingen i en bolle eller form, legg formen i fryseren.
  13. Rør i blandingen hvert 15 minutt den første timen. La isen fryse videre i halv time, ta den ut og rør den skikkelig. Grunnen til at man må røre i isen er for å unngå iskrystaller.
  14. Frys isen videre i ytterligere 5 timer. Etter 5 timer bør den være klar til servering, men den kan selvfølgelig oppbevares lenge i fryseren.
  15. Ta den opp av fryseren og sett den i kjøleskapet 15-30 minutter før servering.
Marengs
  • 5 eggehviter
  • 2,5 dl sukker
Sånn gjør du:
  1. Forvarm stekeovnen til 100°C varmluft.
  2. Pisk eggehviter stive i en helt ren bolle. 
  3. Tilsett sukkeret litt av gangen og fortsett piskingen til en stiv og blank marengs.
  4. Dekk to stekeplater med bakepapir. 
  5. Hell blandingen i en sprøytepose og lag fine marengs.
  6. Sett stekeplatene i ovnen og senk temperaturen til 80 °C varmluft.
  7. Stek marengsen i 2 timer. La de avkjøles inne i ovnen med ovnsdøren åpen.
  8. Oppbevar marengsene tørt, ikke sett dem i kjøleskapet.
Jordbærcoulis
  • 400 g frosne jordbær
  • 0,5 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 lime
Sånn gjør du:
  1. Kok opp sukker og vann. La det koke under omrøring til sukkeret er oppløst.
  2. Legg de frosne jordbærene i en blender.
  3. Skvis over saften av en lime.
  4. Hell over sukkerlaken og kjør blandingen godt, til den har fått en fin konsistens uten biter av jordbær.
  5. Press blandingen gjennom en finmasket sil for å få en glatt saus.
  6. Oppbevares i kjøleskapet frem til servering.
Du kan selvfølgelig bruke friske, gode norske jordbær når de er i sesong.
Importerte jordbær har svært lite smak, så frosne jordbær er ett bedre alternativ.

Ingredienser til brunostis 
Koker opp melk, fløte, vaniljestang og vaniljefrø 
River opp brunost 
Rører brunosten inn i fløteblandingen 
Har vispet eggeplommer og sukker til eggedosis  Skal vispe inn brunostblandingen !
Klar til frysing ♥ Det legger seg litt 'skum' på toppen, men det blir borte når du rører i den når den begynner å fryse !
Visp eggehviten til marengs helt stiv før du tilsetter litt og litt av sukkeret 
Skikkelig 'klin' men.... ♥ (Husk på å rør i isen)
Klare til steking 
Forvarm ovnen til 100°C varmluft. Senk temperaturen til 80°C varmluft med en gang du har satt platene i ovnen 
Koker opp sukkerlake til jordbærcoulis
Kjører sukkerlake, jordbær og limesaft i en blender 
Presser coulisen gjennom en finmasket sil 
Jordbærcoulis ♥
Oppbevar marengs i en tett boks, gjerne med bakepapir ♥ Sett den på ett tørt sted, ikke i kjøleskapet !

Brunostis ♥
Når isen begynner å stivne kan du gjerne ta den over i mindre former, hvis du ikke skal servere all isen til ett måltid ♥ Frys ned passelige porsjoner til hvor mange du skal servere denne gode isen til. 

Klar til servering ♥ Brunostisen kunne nok vært fryst litt lenger, men jeg klarte ikke å vente 😋
Smaker helt nydelig 
Nom Nom  ♥ ♥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar