Google+

tirsdag 7. november 2017

Ovnsrett med torsk og rød pesto 🐟 Servert med ovnsbakte grønnsaker og ris !


Herlig, rask, enkel og god ovnsrett med hvit fisk og smakfull pesto.
Hjemmelaget pesto er vel kanskje best, men kjøpt ferdiglaget pesto fungerer også bra i denne formen.
Til denne retten passer det godt med kokt ris og ovnsbakte grønnsaker.
Fiks ferdig på 30 minutter ♫♪ Smaker smaskens og er ganske så sunt også !


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 600-800 g torskefilet
  • 1 ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 3 dl matfløte
  • 3 solide ss rød pesto med chili
  • 2 ss hakket persille
  • 1 dl revet ost, jeg brukte en blanding med mozzarella og cheddar.
Sånn gjør du:
  1. Sett stekeovn på 200 °C, varmluft.
  2. Skjær fisken i porsjonsbiter, fjern skinnet og krydre den med salt og pepper.
  3. Legg fisken i en ildfast form.
  4. Visp godt sammen fløte og pesto. Hell det over fisken. 
  5. Strø over ost og persille.
  6. Stek retten midt i ovnen ved 200 °C, varmluft i 20 minutter.
Grønnsaker:
  • 1 rød paprika
  • 1/2-1 rødløk
  • 2 gulrøtter
  • 1/2-1 squash
  • 100 g sopp
  • Olje
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær grønnsakene i passende biter.
  2. Ha grønnsakene i en ildfast form, krydre med salt og pepper.
  3. Drypp over litt olje og bland alt godt sammen.
  4. Stekes sammen med fisken på 200 °C varmluft i 20 minutter.
  5. Kok ris etter anvisning på pakken.
Tips:
Jeg brukte matfløte og den skiller seg litt under oppvarming, men det er litt sunnere enn kremfløte og i denne retten smaker det like godt. Skal du servere retten til gjester kan du bruke kremfløte, som ikke skiller seg -og lage hjemmelaget pesto.


Klar til å helle over matfløte, blandet med rød pesto og drysse over ost ♫


Klar til steking ♫
Stekes midt i ovnen ved 200 °C, varmluft i ca 20 minutter ♫
Koker ris ♫ Jeg er veldig glad i Jasminris !
Klar til servering ♫
Spis & Nyt ♫♫

Hvis du ønsker og lage pesto selv:

Tomatpesto med chili:
  • 2 fedd hvitløk
  • 100 g soltørkede tomater
  • 1 finhakket chili
  • 2 ss pinjekjerner
  • 2 ss revet parmesanost
  • 1 dl olivenolje
  • Salt
  • Pepper

Sånn gjør du:
  1. Rist pinjekjerner i en varm panne.
  2. Ha alle ingrediensene til pestoen i en blender.
  3. Kjør sammen til en glatt mos og smak til med litt salt og pepper.

Ingredienser ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar