Vegetar julemat, søkte jeg på og havnet hos Veganmisjonen, der fant jeg mange fristende oppskrifter.
I går lagde jeg NØTTESTEK,
- og i dag prøver jeg meg på: vegisterkaker, som inneholder ris, blomkål, havregryn og julekrydder !
Kan ikke mye om vegetarisk mat, men bonussønnen har bestemt seg for ett vegetariansk kosthold.
Moro og interessant å lære litt om det !
- og i dag prøver jeg meg på: vegisterkaker, som inneholder ris, blomkål, havregryn og julekrydder !
Kan ikke mye om vegetarisk mat, men bonussønnen har bestemt seg for ett vegetariansk kosthold.
Moro og interessant å lære litt om det !
Smakte godt -og jeg tror de kan falle i smak til barn også !
Du trenger til ca. 20 stk:
- 2 dl hvit ris + 4 dl vann + 1 ts salt
- 1 stor blomkål
- 2 dl små havregryn
- 2 ts knust grønnsaksbuljong
- 1 ts malt ingefær
- 1 ts malt muskatnøtt
- 0,5 ts pepper
- 1 ts salt
Sånn gjør du:
- Kok ris i lettsaltet vann.
- Del blomkål i små biter. Det er enklest å bruke hendene.
- Kok blomkålen såvidt mør, sil av vannet.
- Ha den ferdigkokte risen, de kokte blomkålbitene, havregryn, buljongpulver og krydder i en stor bakebolle og mos det med stavmikser til det er passe jevnt.
- Smak til med salt og pepper.
- Form vegisterkaker og stek i olje til de er gyllenbrune på begge sider. Ikke bruk vann på skjeen, som mange gjør når du steker medisterkaker, da vil oljen sprute over alt !!
Tips:
Vegisterkaker holder seg fint i kjøleskapet ett par dager og de smaker like godt når du varmer de opp igjen. De kan også fint fryses.
Knuser buljongterning 💕 |
Delt blomkål i små buketter 💕 |
Kjekt med litt 'hjelp' av barnebarnet 💕 |
Alle ingrediensene er tilsatt i en bakebolle 💕 Skal moses med stavmikser ! |
Klare til steking 💕 |
Ferdig stekt ! |
Spis & Nyt 💕 |
Vegisterkaker og nøttestek etterstekes i varm olje 💕 |
Ingredienser 💕 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar