Andeconfit er andelår som er kokt i sitt eget fett over lang tid, slik at det blir usedvanlig mørt og smakfullt 🌿
Du får kjøpt ferdig andeconfit, i vakuumpose eller på hermetikkboks.
Du kan selvfølgelig lage den selv også, det er ikke vanskelig, men tar litt tid.
Jeg brukte vakuumpakket andeconfit i denne retten.
Du kan selvfølgelig lage den selv også, det er ikke vanskelig, men tar litt tid.
Jeg brukte vakuumpakket andeconfit i denne retten.
Denne herlige sausen har jeg brukt til andebryst før, passer helt perfekt til and 🌿
Du trenger til 4 porsjoner:- 4 ferdig kokte andeconfit
- 8-12 stk sjalottløk
- 3 dl vann
- 1 dl rødvin
- 1 beger kjøttfond
- 3 fedd hvitløk
- Frisk rosmarin
- Meierismør
- Salt
- Pepper
- Aspargestopper
- Smør
- Maldonsalt
- Potet og selleristappe *
- Ta andelårene ut av posen og legg dem i en ildfast form, sammen med fettet som er i posen.
- La de bli romtemperert i 30 minutter, før de skal stekes.
- Stekes på 180 °C i ca. 20 minutter, stod det på pakken, jeg stekte dem i 30 minutter.
- Sett på grillfunksjonen og stek dem under grillen i 3-5 minutter, til skinnet blir sprøtt.
Bakt sjalottløk & sjysaus:
- Rens og skrell sjalottløkene.
- Legg dem hele i en ildfast form sammen med hele hvitløksfedd og rosmarinkvaster.
- Tilsett kjøttfond, vann og vin. Legg på noen skjeer smør.
- Dekk formen med folie og bak på 200°C i 45-50 minutter, til løken er helt mør. Det går helt fint å regulere varmen litt ned, mens du steker andelårene.
- Smak til med salt og pepper hvis nødvendig.
- Skyen i formen serveres som saus til andelårene, sammen med den bakte løken.
Potet og selleripuré:
- 1 kg potet
- 100 g sellerirot
- 4 fedd hvitløk
- 50 g godt smør
- 2 dl fløte
- Salt
- Hvit pepper
- Skrell poteter og del dem i to.
- Rens sellerirot og skjær dem i biter.
- Skrell hvitløk og del feddene i fire deler.
- Kok alt sammen til potetene er møre.
- Hell av vannet -og sett kjelen tilbake på platen, så alt vannet damper bort.
- Mos alt godt sammen med en stavmikser.
- Tilsett smør og fløte -og kjør alt godt sammen.
- Smak til med salt og pepper.
Skjær av begge endene på bønnene.
Kok aspargesbønner ett par minutter i lettsaltet vann, sil av vannet og vend inn godt smør og maldonsalt.
Kok aspargesbønner ett par minutter i lettsaltet vann, sil av vannet og vend inn godt smør og maldonsalt.
Cline Sonoma Coast Pinot Noir 2014
Smak av kirsebær, villbringebær med hint av mentol.
Kr. 160,-
Smak av kirsebær, villbringebær med hint av mentol.
Kr. 160,-
And inneholder en del fett og trenger vin med syre for å rense ganen, samtidig som den trenger vin med robust fruktighet med litt animalske toner. Vin med druen Pinot Noir passer ypperlig til and -og til tilbehøret passet det godt med denne fra USA ✿
Lukt: Lukter kirsebær med hint av urter og krydder.
Farge: Dyp rubinrød.
Råstoff: Pinot Noir 100%
Metode: Gjæret på stål, lagret 6 mnd. på en blanding av ny og gammel eik.Alkoholprosent: 14.5%
Syre: 6,1 gram per liter
Sukker: 0,4 gram per liter
Dette skal jeg lage i romjula 👌👍
SvarSlettHyggelig :-) Det er veldig godt !
SlettLager dette til 9 personer nå.
SvarSlettHåper du og gjestene ble fornøyd :-) Godt nytt år !
Slett