Andeconfit med potet & selleripuré, aspargesbønner og bakt sjalottløk med sjysaus !


Andeconfit er andelår som er kokt i sitt eget fett over lang tid, slik at det blir usedvanlig mørt og smakfullt 🌿

Du får kjøpt ferdig andeconfit, i vakuumpose eller på hermetikkboks.
Du kan selvfølgelig lage den selv også, det er ikke vanskelig, men tar litt tid.

Jeg brukte vakuumpakket andeconfit i denne retten.

Denne herlige sausen har jeg brukt til andebryst før, passer helt perfekt til and 🌿

Dagens vin: Cline Sonoma Coast Pinot Noir 2014



Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 ferdig kokte andeconfit
  • 8-12 stk sjalottløk
  • 3 dl vann
  • 1 dl rødvin
  • 1 beger kjøttfond
  • 3 fedd hvitløk
  • Frisk rosmarin
  • Meierismør
  • Salt
  • Pepper
  • Aspargestopper
  • Smør
  • Maldonsalt
  • Potet og selleristappe *
Andeconfit:
  1. Ta andelårene ut av posen og legg dem i en ildfast form, sammen med fettet som er i posen.
  2. La de bli romtemperert i 30 minutter, før de skal stekes.
  3. Stekes på 180 °C i ca. 20 minutter, stod det på pakken, jeg stekte dem i 30 minutter.
  4. Sett på grillfunksjonen og stek dem under grillen i 3-5 minutter, til skinnet blir sprøtt.
Bakt sjalottløk & sjysaus:
  1. Rens og skrell sjalottløkene. 
  2. Legg dem hele i en ildfast form sammen med hele hvitløksfedd og rosmarinkvaster.
  3. Tilsett kjøttfond, vann og vin. Legg på noen skjeer smør.
  4. Dekk formen med folie og bak på 200°C i 45-50 minutter, til løken er helt mør. Det går helt fint å regulere varmen litt ned, mens du steker andelårene.
  5. Smak til med salt og pepper hvis nødvendig.
  6. Skyen i formen serveres som saus til andelårene, sammen med den bakte løken.
Potet og selleripuré:
  • 1 kg potet
  • 100 g sellerirot
  • 4 fedd hvitløk
  • 50 g godt smør
  • 2 dl fløte
  • Salt
  • Hvit pepper
 Sånn gjør du:
  1. Skrell poteter og del dem i to.
  2. Rens sellerirot og skjær dem i biter.
  3. Skrell hvitløk og del feddene i fire deler.
  4. Kok alt sammen til potetene er møre.
  5. Hell av vannet -og sett kjelen tilbake på platen, så alt vannet damper bort.
  6. Mos alt godt sammen med en stavmikser.
  7. Tilsett smør og fløte -og kjør alt godt sammen.
  8. Smak til med salt og pepper.
Aspargesbønner:
Skjær av begge endene på bønnene.
Kok aspargesbønner ett par minutter i lettsaltet vann, sil av vannet og vend inn godt smør og maldonsalt.

Cline Sonoma Coast Pinot Noir 2014
Smak av kirsebær, villbringebær med hint av mentol.
Kr. 160,-

And inneholder en del fett og trenger vin med syre for å rense ganen, samtidig som den trenger vin med robust fruktighet med litt animalske toner. Vin med druen Pinot Noir passer ypperlig til and -og til tilbehøret passet det godt med denne fra USA 



Smak: Smak av kirsebær, villbringebær med hint av mentol.
Lukt: Lukter kirsebær med hint av urter og krydder.
Farge: Dyp rubinrød.

Produsent: Cline
Årgang: 2014
Land, distrikt, underdistrikt: USA, California, Sonoma Coast

Råstoff: Pinot Noir 100%
Metode: Gjæret på stål, lagret 6 mnd. på en blanding av ny og gammel eik.
Alkoholprosent: 14.5%
Syre: 6,1 gram per liter
Sukker: 0,4 gram per liter

Steker bakt sjalottløk og koker saus i samme form 💕 Skal legge på noen klatter med smør

Andeconfit klar til ettersteking i stekeovn.  Ser ikke særlig delikat ut, men lover deg -det blir godt !

Lager potet & selleristappe 

Andeconfit er klare til servering 


Ingredienser 

4 kommentarer:

  1. Dette skal jeg lage i romjula 👌👍

    SvarSlett
  2. Lager dette til 9 personer nå.

    SvarSlett
    Svar
    1. Håper du og gjestene ble fornøyd :-) Godt nytt år !

      Slett

Print Friendly and PDF