Finsk Risgrynsgrötlåda ♫♫ Risengrynsgrøtgrateng !


Nok en oppskrift fra min Finske svigerinne !

Risgrynsgrötlåda med rørkardemomme !
Vi bruker svært lite kardemomme i Norge -og den vi bruker smaker visst nok ingenting.
Jeg har fått rørkardemomme fra Finland, den er ikke så finmalt, som den vi bruker i Norge
-og skal nå teste ut denne husmannskosten fra Finland, nærmere bestemt Åland ♫


Oppskriften kommer opprinnelig fra Åland.
Åland er en øygruppe og et selvstyrt, demilitarisert landskap i Finland. Det ligger i Østersjøen, mellom Finland og Sverige og består av over 6 500 øyer.
Med sine knapt 29 000 innbyggere er Åland det minste av de tre selvstyrte områdene i Norden
.
 
 - Og der spiser de Risgrynsgrötlåda !


Her kan du bruke rester av risengrynsgrøt.

Det er utmerket tilbehør til juleskinke og røkt kjøtt, sies det,
men den kan også serveres med frukt og bær.


God på smak, men jeg er ikke helt sikker på om jeg spiste middag eller dessert !

Du trenger:
  • 500 g kokt risengrynsgrøt
  • 3 dl melk
  • 3 egg
  • 1 ts kanel eller en kanelstang
  • 1 ts kardemomme 
  • 1/2 ts salt
  • 60 g smeltet smør
Sånn gjør du:
  1. Rør alle ingrediensene godt sammen, bortsett fra smøret.
  2. Hell blandingen over i smurt ildfast form.
  3. Smelt smøret.
  4. Hell forsiktig smøret over hele formen.
  5. Stekes ved 225 grader i 60 minutter.
Skal helle smøret forsiktig over grøtblandingen ♫
Klar til steking ♫
Klar til servering ♫♫


Ingredienser ♫

2 kommentarer:

  1. Receptet kanske finns på finska fastlandet också, men jag har fått det av min mor på Åland. Vi använder inte malen kanel utan hel kanel i vår låda. Men det går säkert bra med malen också. Flott att receptet nått Norge!!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Åland, er nå lagt inn i innlegget :) Takk for tips !!
      Moro å dele gamle oppskrifter på husmannskost i Norden ! Lurte på det med kanelen, men gikk for malt, da jeg ikke skjønte hvordan smaken av kanelstang skulle fordeles i en ovnsrett.
      Smakte..... Risengrynsgrøt med kardemomme og masse smør ! Fin måte å bruke restene på :)

      Slett

Print Friendly and PDF